Илон Мъск: Социалната медийна платформа X може да премине зад paywall

...
Илон Мъск предположи, че всички потребители на X, по-рано наричан
Коментари Харесай

Илон Мъск предположи, че всички потребители на X, по-рано наричан Twitter, може да трябва да плащат за достъп до платформата .

В разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху милиардерът каза, че системата за плащане е единственият начин за противодействие на ботовете.

„Преминаваме към малко месечно плащане за използване на системата“, каза шефът на Tesla и SpaceX.

BBC се свърза с X за допълнителни подробности, но все още не е получил изявление от компанията.

Не е ясно дали това е просто неуместен коментар , или сигнал за по-твърди планове, които все още не са обявени.

Г-н Мъск отдавна каза, че решението му за премахване на ботове и фалшиви акаунти в социалните медийната платформа таксува за проверка.

Откакто пое Twitter миналата година, той се стреми да стимулира потребителите да плащат за подобрена услуга, която сега се нарича X Premium.

Това е направено чрез предоставяне на платени абонати на повече функции, като по-дълги публикации и повишена видимост в платформата.

Понастоящем обаче потребителите все още могат да използват X безплатно.

Въпреки че има ясна финансов интерес за компанията да таксува потребителите, г-н Мъск настоя, че карането на хората да плащат за услугата има за цел да се справи с ботовете.

"Един бот струва малка част от стотинка", за да направи каза той. „Но ако някой дори трябва да плати няколко долара или нещо подобно, някаква незначителна сума, ефективната цена за ботовете е много висока“.

X Premium в момента струва $8 (£6,50) на месец в САЩ. Цената се различава в зависимост от това в коя страна е даден абонат.

Най-богатият човек в света каза, че сега търси по-евтини опции за потребителите.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">„Всъщност ще излезем с по-ниско ниво на ценообразуване. Така че ние просто искаме това да е само малка сума пари“, каза той.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">"Това е по-дълга дискусия, но според мен това всъщност е единствената защита срещу огромни армии от ботове", добави г-н Мъск.

Въпреки това, рискът е, че поставянето на X зад платена стена може да загуби голяма част от своите потребители. Това от своя страна може да намали приходите от реклама, които в момента съставляват по-голямата част от приходите на компанията.

Разговорът на г-н Мъск с израелския премиер също засегна антисемитизъм на X.

Платформата е обвинена от кампанията на Лигата за борба с клеветата (ADL), че не прави достатъчно, за да спре антисемитското съдържание.

В изявление организацията каза, че г-н Мъск се „ангажира с и издига“ антисемити.

По-рано този месец той каза, че компанията ще съди ADL, за да „изчисти името на нашата платформа“. „срещу антисемитизма“.

Г-н Нетаняху прие, че балансът между свободата на словото и модерирането на съдържанието е предизвикателство, но призова г-н Мъск да постигне правилния баланс.

"Надявам се да откриете в границите на Първата поправка способността да спрете не само антисемитизма... но и всяка колективна омраза към хората, която антисемитизмът представлява", каза той.

„Знам, че сте ангажирани с това“, добави г-н Нетаняху.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР