Илон Мъск е силен привърженик на всичко, което е технологично,

...
Илон Мъск е силен привърженик на всичко, което е технологично,
Коментари Харесай

До 2022 г. изкуственият интелект може да закрие 75 милиона работни места

Илон Мъск е мощен последовател на всичко, което е софтуерно, само че все пак той надалеч не е положителен за следствията от новите технологии върху пазара на труда. Главният изпълнителен шеф на Tesla съобщи, че една от най-големите разработки на техниката, изкуственият разсъдък, би могла да докара до закриването на доста работни места.

"Изкуственият разсъдък ще направи работата на хората безсмислена ", сподели Мъск в диалог с създателя на Alibaba Джак Ма по време на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай. Най-слабо уязвими от измененията на пазара на труда ще бъдат хората, които могат да програмират програмен продукт с изкуствен интелект, означи още Мъск, препоръчвайки на младежите да се насочат към проучването на софтуерно инженерство. Преди броени дни стана ясно, че софтуерният колос Microsoft влага 1 милиарда $ в план на предприемача Илон Мъск, който цели да репликира човешкия мозък като изкуствен интелект. Основната цел на OpenAI е да пресъздаде човешкия мозък и всичките му особености и потенциал в синтетичен вид.

Коментарите на изпълнителния шеф на Tesla идват на фона на засилен спор по отношение на въздействието на технологиите върху световната работна мощ. Световният стопански конгрес предвижда, че до 2022 година ще бъдат закрити 75 милиона работни места откакто роботите и изкуственият разсъдък изместят човешкия фактор. Според Мъск бизнесът, фокусиран върху човешкото взаимоотношение, ще продължи да процъфтява, даже и в бъдещия динамично разрастващ се пазар на труда.

Милиардерът Джак Ма, който е създател на колоса Alibaba, съобщи по време на събитието, че хората би следвало да могат да работят единствено 12 часа на седмица, с помощта на изкуствения разсъдък. По думите му чиновниците биха могли да работят единствено три дни седмично, т.е. по четири часа на ден, благодарение на софтуерния прогрес и промяна в просветителните системи. Джак Ма изрече своята позиция, че развиването на технологиите въпреки всичко няма да докара до закриването на работни места.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР