Илон Мъск е осигурил информационна победа за Украйна срещу руската

...
Илон Мъск е осигурил информационна победа за Украйна срещу руската
Коментари Харесай

Илон Мъск е спасил Украйна от руската армия

Илон Мъск е обезпечил осведомителна победа за Украйна против съветската войска, предотвратявайки заплахата Русия да отреже страната от външния свят при започване на нашествието на 24 февруари, съобщи „ Политико “.

Изданието написа, че галактическите спътници на компанията Starlink играят голямо значение във войната, която Русия стартира непредизвикано на 24 февруари с пълномащабна инвазия. Стратегическият резултат е, че Starlink изцяло унищожи осведомителната акция на Владимир Путин.

Руснаците са се надявали, че ще пресечен връзките на Украйна и за няколко дни ще я победят. Само час преди нашествието Русия е хакнала Viasat, чиято мрежа беше употребена от украинските военни. Но американската компания SpaceX на Мъск бързо разположи към 50 спътника над Украйна. Околоземните спътници оказват помощ на украинската войска. В момента Starlink в Украйна се употребява освен за връзка в обсадените градове и на фронта, само че и за ръководство на артилерия и мятане на бомби върху позициите на нашествениците.

Благодарение на Starlink украинските военни в „ Азовстал “ можеха да поддържат връзка със своето командване и президента. Съединени американски щати, Европейски Съюз и други страни от НАТО подариха милиарди долари военно съоръжение на Украйна, с цел да се пази против съветската експанзия, само че точно спътниците на Мъск се трансфораха в непредвиден избавителен пояс за страната, в това число на бойното поле. Украинските дронове също употребяват Starlink, а посредством системата от спътници Зеленски организира видеоразговори с политически водачи по света и актуализира информацията в профилите си в обществените мрежи, които се наблюдават от милиони хора по света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР