Илиян Василев, когото Комисията по досиетата разкри като агент Сашо

...
Илиян Василев, когото Комисията по досиетата разкри като агент Сашо
Коментари Харесай

Ексклузивно! Агент Сашо крие дупката от грандиозния грабеж в КТБ

Илиян Василев, който Комисията по досиетата разкри като сътрудник Сашо от Първо главно управление (на ДС) на Държавна сигурност (външнополитическото разузнаване), за следващ път се пробва да скрие грандиозния обир на КТБ, написа в. " Телеграф ".
В комбина с фабриката за подправени вести на олигархията псевдоанализаторът се опитва да брани забегналия зад граница Цветан Василев и ортаците му - ловешкия обвиняем предприемач Гриша Ганчев и скандалния оръжеен необут Емилиян Гебрев, които сега ограбват за повторно фалирания от банкера дезертьор трезор. По схемата, разкрита от стенограмите по аферата „ АГРО-гейт “, сътрудник Сашо пусна подправен разбор във Facebook профила си, който мигновено беше препечатан от изданията от фабриката за подправени вести на задкулисието с „ параванното “ конкретизиране, че текстът бил взет от обществените мрежи.

Самият „ разбор “ пък е безочлив опит на идеологическия сътрудник да показа стенограмата от втората среща на „ Дондуков” 2 за КТБ, която бе оповестена в петък от президентството като доказателство, че банката била надали не в цветущо положение по време на слагането й под спецнадзор. Теза, която източилият я Цветан Василев се пробва да пробута към този момент три години. Въпреки ясните числа в стенограмата, показващи още през лятото на 2014 година, че банката е куха, а парите - откраднати, отгледаният под крилото на Иван Костов сътрудник Сашо излиза с изказванието, че страната е трябвало да налее средства в КТБ и тя щяла да проработи без проблем. Наглостта на Държавна сигурност доносника стига и още по-далеч, като се пробва да внуши, че вторичният обир, посредством който менторът му Цветан Василев продължава да си цялостни джобовете и да води охолния си метод на живот в Белград, бил в интерес на различен човек – нашия издател Делян Пеевски.

Тук е моментът да напомним, че фабриката за подправени вести от край време се пробва да пробута операцията, че главно зло в страната е точно Пеевски, както и да внуши, че надали не той е имал милиони заеми, които са потънали в банката. Доколко това е по този начин, сочи обществено оповестеното още при слагането на КТБ под спецнадзора на Българска народна банка уверение, че издателят ни няма никакви заеми или влогове във фалирания от Василев трезор. А фамилията му постоянно си е погасявало отговорностите и няма непогасени заеми.

Няма и никакви активи, предмет на правосъдни каузи, свързани с несъстоятелността на банката. За сметка на това, откакто източи милиарди посредством необезпечени заеми, отпуснати на свързани с него компании, откогато аферата „ КТБ” избухна, Цветан Василев продължава да граби банката, като прави всевъзможни опити да прилапа най-ценните сдружения - мастити кредитополучатели, посредством своите ортаци.

Така откакто Гриша Ганчев му оказа помощ да открадне „ Петрол “ под носа на страната, в този момент двамата приятели се пробват да завлечен и хотелите, които Василев пазаруваше наред с парите на вложителите чрез необезпечени заеми, отпуснати на сдружението „ Сана спейс “. В момента тече опит за банкрутиране на компанията посредством надписване на фиктивни заеми, с цел да може бандата да постави ръце върху нея. В ход е и друга скица, осъществена от Василев, обаче посредством различен негов съдружник – притежателя на „ Емко “ Емилиян Гебрев, за прилапване на „ Дунарит “ посредством нарастване на капитала.

Самият Гербрев най-нагло се е настанил на входа и изхода на Военнопромишления комплекс. Както лъсна пък още предходната година, въпреки от 2014 година да се крие от възмездието за закононарушенията си в Белград, банкерът дезертьор продължава да упражнява надзор над военния цех, като даже посредством свои подставени лица финансира охолния си метод на живот, точейки сметките му през Румъния.

Тези данни обаче съзнателно се премълчават от сътрудник Сашо и компания, с цел да може по-успешно да пробутват медийните си димки, с които да обезпечават обществен чадър за далаверите на Василев и ортаците му, ограбващи и дребното действителни активи, купени с пари от КТБ.

В тази обстановка, при която е потвърдено, че „ Дунарит “, „ Петрол “ и „ Сана спейс “ са купени с пари на вложителите в източения трезор и сега тече вторично плячкосване на активитена КТБ е извънредно належащо страната да се намеси. Тя към този момент заплати 3,5 милиарда лева като поръчител на парите на вложителите и е належащо тези активи да минат в ръцете на Фонда за гарантиране на влоговете, а не в „ нови притежатели “, които не са дали и 1 стотинка за тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР