Или ще вървим към план Б, или към избори. Това

...
Или ще вървим към план Б, или към избори. Това
Коментари Харесай

План Б за кабинета. Топ политолог с гореща прогноза

" Или ще вървим към проект Б, или към избори. " Това мнение изрази пред БНР политологът Лидия Даскалова.

ГЕРБ желае да измие облика си и да отвори нова страница в политическата си история. Политическа партия обявиха, че ще бъдат друг модел. Би било необичайно, в случай че се стигне до някаква коалиция сред тези две политически сили, а и на каква цена, счита тя. Според Даскалова сме следили разиграване на топката сред първата и втората политическа мощ, а първата да споделя на втората да предложи кабинет е " забавен ход ", който съгласно нея обаче не е довел до нищо.
-->
Единственият късмет е ПП-ДБ да бяха преглътнали множеството разлики, които имат с ГЕРБ, само че с цената на какъв компромис, уточни Даскалова.

" Не имам вяра те да са имали голямото предпочитание да се реализира тази коалиция. "

Лидия Даскалова изрази съмнение, че сходна коалиция не би била дълготрайна и би последвала ориста на последното постоянно държавно управление на Кирил Петков. По-неприемливи сътрудници за Българска социалистическа партия в този момент са ПП-ДБ, в сравнение с дългогодишните им съперници от ГЕРБ, означи още тя.

" Може би сега сюжетът ГЕРБ да получат поддръжка на Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и някой различен звучи по-реалистично, само че за какво трябваше да минаваме през всичко това? Защо това не стана до момента? Защо трябваше да минаваме през 2, 3 или 4 избора? "

Лидия Даскалова не изключва " някакъв ход да се промени фокусът на гласоподавателя ", на хората да им писне, обществото да се измори и най-после да се съгласи на каквото и да е.

Политиците не са наясно какво ще произтече от цялата тази игра на политика сред тях, заключи Даскалова в предаването " Преди всички ". По думите ѝ " нашата политика няма никаква предсказуемост, тъй като е извънредно безпринципна ".

Не може партиите да бъдат някакъв флуид, който да се нагажда съгласно това какво харесва обществото, акцентира тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР