Или 7 признака на завистта Минете покрай нас и ни простете

...
Или 7 признака на завистта
Минете покрай нас и ни простете
Коментари Харесай

Най-трудното, което можем да дадем, е онова, което не ни е дадено

Или 7 признака на завистта

„ Минете около нас и ни простете нашето щастие… " (Фьодор Достоевски)

Ако ви хвалят прекомерно явно или ви ласкаят намерено, по-добре се замислете какво се крие зад това. Най-вероятно става дума за прикрити планове. Разбира се, допустимо е и комплиментите да са изцяло откровени, само че надали.

Най-трудното нещо, което можем да дадем на някого, е това, което не ни е било обещано на нас.

Когато живеем с чувство за липса, нормално в сърцето се заражда злоба към другите. Ето кои са признаците на завистта:

1. Иронични или унизителни мнения

Хората може да се пробват скрито или намерено да ви наранят с иронични или унизителни мнения и намеци, тъй като просто не могат да се оправят с корозивната ги злоба.

2. Чести съпоставения

Ако някой непрекъснато ви съпоставя с другите, изтъквайки вашите триумфи или достижения, това може да е симптом на злоба. Това не е чиста хвалба или откровено удивление на триумфа ви, а тъкмо противоположното.

3. Избягване на похвалите

Хората, които ви завиждат, може да се преструват, че не виждат достиженията или триумфите ви. Това е другата прекаленост като демонстрация на завистта. Дори освен това – отрицателна реакция на триумфа ви.

4. Непрекъснати въпроси за персоналния ви живот

Има си любопитни хора, само че в случай че някой непрекъснато ви засипва с въпроси за персоналния ви живот, е прекомерно евентуално да таи злоба към вас.

5. Безпочвена рецензия

Завистливите хора могат да насочат безпочвена и ненужна рецензия към вас или вашия живот. Не им обръщайте внимание.

6. Пристрастност в общуването

Ако даден човек поддържа връзка единствено когато става въпрос за вашите триумфи, само че не демонстрира интерес към вашите наслади, това може да е симптом на злоба. Старае се да е покрай тези, които блестят в обществената подчиненост. И се стараят да запазят контактите си, с цел да ги употребяват, когато се наложи. З

7. Злорадство

Почти всеки е вкусвал усета на неуспеха. Ако не рискуваш да се хвърлиш в дълбокото обаче, в никакъв случай няма да видиш хубостта на морското дъно. Играта на несъмнено не ти дава опция да израстваш и да откриваш нови предизвикателство. Ако някой демонстрира неприкрита наслада към неуспеха ви,  то значи прекомерно дълго ви е завиждал на триумфите и в този момент просто си отдъхва, че има малко време да навакса и да ви догони. Но това е самозаблуда. Завиждащият и вперен човек в непознатия живот в никакъв случай не може да обърне време на личния си житейски път и в действителност пропуща да живее пълноценно.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР