Илхан Кючюк проведе среща с вицепремиера по въпросите на европейската

...
Илхан Кючюк проведе среща с вицепремиера по въпросите на европейската
Коментари Харесай

Илхан Кючюк разговаря с вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина

Илхан Кючюк организира среща с вицепремиера по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина. Във фокуса на диалога бяха европейската и евроатлантическата вероятност на Украйна и връзките на страната с Европейски Съюз, енергийната диверсификация в Европа и зелената промяна.

„ Категорично поддържам по-тясното съдействие сред Европейски Съюз и Украйна. Смятам, че най-хубавият метод за сполучлива интеграция в Съюза е насърчаването на резистентен стопански напредък и поддръжка за зелена и цифрова промяна. “, сподели Кючюк на срещата с Олга Стефанишина.

Евродепутатът сложи акцент върху диверсификацията на енергийните източници и намаляването на енергийната взаимозависимост на Европейски Съюз. По думите му, с цел да има гаранция, че всяка страна ще получи газ, се изисква политическа воля, тъй като процесът е нескончаем. Кючюк изрази подготвеност за по-задълбочено съдействие и нуждата от взаимна работа сред страните.

От своя страна вицепремиерът Олга Стефанишина изрази вяра за поддръжка в построяването на евроатлантическо единение към задълбочаване на интеграцията на Украйна. Според нея това ще даде добър отговор на застрашаването на сигурността в района.

Делегацията организира редица срещи в Брюксел още с ръководителя на Еврокомисията - Урсула фон дер Лайен, европейският комисар по ръководство на рецесии, Янез Ленарчич и евродепутати от групата на „ Обнови Европа “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР