Илън Мъск обърна внимание на продажбите на своите енергийни системи.

...
Илън Мъск обърна внимание на продажбите на своите енергийни системи.
Коментари Харесай

Tesla рязко намали цените на слънчевите панели

Илън Мъск обърна внимание на продажбите на своите енергийни системи. След реорганизацията на отдела по маркетинг, продажбите спаднаха. Но експертите на Tesla са сигурни, че стоката е толкоз добра, че ще се продава без непотребен пиар и рекламен звук.

Намаленият на цените са съществени. Клиентите към този момент могат да икономисат от 3000 до 5000 американски $ при инсталирането на пълноценна енергийна система. Reuters заяви, че икономията зависи от размера на системата и е в рамките на 15-20% .

Днешното положение на енергийните мощности на Tesla са на равнището на закупената през 2016 компания SolarCity. Съкращаването на отдела по маркетинг и отдел продажби е кардинална позиция на управлението на компанията.

SolarCity използваше пътуващи търговци, чукащи по вратите на хората. Екипът на Мъск изобщо не хареса този метод и напълно редуцира щата на тези търговци. Но по-късно продажбите от 200 MW спаднаха на 93 MW обща мощ на продадените слънчеви панели за една година.

Tesla съобщи, че всичко върви по проект. Съкращението на щата за дистрибутори и маркетинг ще понижи цените на слънчевите панели и продуктът ще стане по-евтин. Според екипа на Мъск, продукцията би трябвало да бъде толкоз евтина, че клиентите сами да влизат в интернет магазините и да правят работата на консултантите. Не е належащо клиентите да заплащат за непотребна реклама.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР