Илън Мъск няма да бъде член на борда на Туитър,

...
Илън Мъск няма да бъде член на борда на Туитър,
Коментари Харесай

Илън Мъск няма да е член на борда на Twitter

Илън Мъск няма да бъде член на борда на Туитър, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията за обществени медии късно в неделя, в поврат по-малко от седмица откакто разгласи, че шефът на Tesla ще бъде назначен.

Мъск беше назначен за член на борда на Twitter, откакто закупи огромен дял от компанията и стана най-големият ѝ акционер.

„ Илън реши да не се причислява към нашия ръб “, заяви в Туитър основният изпълнителен шеф на Twitter Параг Агравал. „ Назначаването на Илон в борда трябваше да влезе публично в действие на 9 април, само че Илон показа същата заран, че към този момент не счита да се причислява към борда “, сподели Агравал. „ Вярвам, че това е за положително. “

Понастоящем най-богатият човек в света и с над 80 милиона почитатели в платформата за микроблогове, предходната седмица Мъск оповести покупката на 73,5 милиона акции - или 9,2% - от елементарните акции на Twitter.

Във вторник Агравал разгласи, че Мъск ще се причисли към борда, описвайки го като „ буен последовател и натоварен критик на услугата, което е тъкмо това, от което се нуждаем “.

Самият Мъск написа в Туитър, че „ чака с неспокойствие да работи с Параг и борда на Туитър, с цел да направи обилни усъвършенствания през идващите месеци! “

В известието си от неделя Агравал показа записка, която е изпратил на Туитър, в която се споделя, че назначението на Мъск в борда ще зависи от инспекция на предишното му и че той ще би трябвало да работи в най-хубавия интерес на компанията, откакто бъде назначен.

„ Илън е нашият максимален акционер и ние ще останем отворени за неговия принос “, добави Агравал.

В явна реакция на новината Мъск постна в Туитър ухилен емотикон, без различен коментар.

Милиардерът и софтуерен бизнесмен е чест консуматор на Туитър, като постоянно смесва провокаторски и спорни изявления по въпроси или други обществени фигури с мнения, които са капризни или фокусирани върху бизнеса.

Решението на Мъск да не заеме място в борда на Туитър пристигна, откакто в събота той попита дали обществената медийна мрежа „ не умира “ и не губи консуматори като артиста Джъстин Бийбър, които са доста следвани, само че рядко разгласяват.

„ Повечето от тези „ топ “ сметки туитват рядко и разгласяват доста малко наличие “, написа шефът на Tesla, озаглавявайки лист на 10-те профила с най-вече почитатели - лист, в който той самият е под номер 8 с 81 милиона почитатели.

„ Умира ли Twitter? “, попита той тогава.

Според разбор на „ Вашингтон пост “, Мъск е откровена и поляризираща фигура и известието за назначението му в борда е провокирало неразбиране измежду някои чиновници на Туитър.

Според изказвания в Slack, прегледани от ВП, чиновниците на основаната в Калифорния компания за обществени медии са показали терзания по отношение на изказванията на Мъск по въпросите на транссексуалните и репутацията му на сложен и целенасочен водач. Калифорнийска организация съди Tesla, потвърждавайки, че прави дискриминация и тормоз против чернокожи служащи. Производителят на електрически автомобили отхвърли обвиняванията, като съобщи, че се опълчва на дискриминирането.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР