Икономистът Лъчезар Богданов направи анализ на очакванията си за 2022

...
Икономистът Лъчезар Богданов направи анализ на очакванията си за 2022
Коментари Харесай

Леден душ за парите в имоти? Истината от експерт

Икономистът Лъчезар Богданов направи разбор на упованията си за 2022 година.

Бизнесите, които разчитат на вложения или ползване, финансирано с непрекъснато възходяща задлъжнялост при нулеви или минимални лихви,  ще бъдат мощно ударени

Това директно визира покупките на жилища и други парцели, само че индиректно - всички действия, обслужващи капиталовия развой и строителството.

За семействата с по-скромни спестявания другите възможности не са доста – в случай че задачата е невисок риск. Данните месец след месец удостоверяват, че българите пестят в банка – даже при нулеви лихви.

Държавната гаранция и лесният достъп до спестяванията вършат депозитите прелъстителен вид. Но търсещите приход не са удовлетворени, те като цяло поглеждат към недвижимите парцели.

Тук рисковете обаче се усилват – първо, цените са към този момент много високи, доста над равнищата от единствено преди 3-4 година, и второ, твърде вероятно е лихвите да се покачат, а достъпът до заем да стане по-труден.

Казано другояче, който купи през днешния ден, би трябвало да има проект на кого ще продаде след 2-3 г.; в случай че пък не продава, би трябвало да се направи добра сметка на разноските по поддръжка и предстоящите наеми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР