Икономиките на 28-те държави в Европейския съюз забавят растеж през

...
Икономиките на 28-те държави в Европейския съюз забавят растеж през
Коментари Харесай

Икономиката на Европейския съюз забавя темпо

Икономиките на 28-те страни в Европейския съюз забавят напредък през първото тримесечие на 2018 година, демонстрират експресните данни на Евростат. За първите три месеца брутният вътрешен артикул е повишен с 0,4% по отношение на четвъртото тримесечие на 2017 година и с 2,4% по отношение на същия интервал година по-рано.

Еврозоната записва същия напредък по отношение на последните три месеца на 2017 година и 2,5% по отношение на първото тримесечие на 2017 година.

Данните съответстват с прогнозата на икономистите. Според тях европейската стопанска система ще продължи да пораства със здравословни равнища от на два % и през 2018 година, само че е малко евентуално да доближи разширението от 2,5%, реализирани през предходната година.

Увереността спадна частично поради терзанията по отношение на допустима комерсиална война във Съединени американски щати.

Доклад на IHS Markit демонстрира, че индустриалната интензивност в множеството от огромните стопански системи в еврозоната забавя ритъм, като само изключение е Франция.

Забелязва се и понижено покачване на износа, като някои от фирмите упрекват по-скъпото евро. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР