Икономиката на Великобритания се сви с 0,3 на сто през

...
Икономиката на Великобритания се сви с 0,3 на сто през
Коментари Харесай

Великобритания влезе в техническа рецесия след по-голям спад от очакваното на БВП през четвъртото тримесечие

Икономиката на Англия се сви с 0,3 на 100 през трите месеца до декември по отношение на предходното тримесечие, навлизайки в криза през втората половина на 2023 година, откакто Брутният вътрешен продукт също се сви с 0,1 на 100 сред юли и септември, демонстрират публични данни на Службата за национална статистика (ONS), съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Проучване на Ройтерс измежду икономисти уточни спад от 0,1 на 100 на брутния вътрешен артикул (БВП) в интервала от октомври до декември.

Темпът на намаляване на английската стопанска система през трите месеца до декември е най-големият след първото тримесечие на 2021 година – по време на пандемията от КОВИД-19. Все отново централната банка " Банк ъв Ингланд " (Bank of England) съобщи, че чака леко повишение на Брутният вътрешен продукт на страната през 2024 година

" Бизнесът към този момент не си правеше никакви илюзии по отношение на компликациите, пред които е изправен, и тази вест без подозрение ще бие като сигнална лампа за държавното управление ", сподели Алекс Вейч, шеф по политиките и анализите в Британската комерсиална камара.

Според финансовият министър Джереми Хънт има " признаци, че английската стопанска система се завръща към напредък " и " би трябвало да се придържаме към проекта - понижаване на налозите върху труда и бизнеса, с цел да изградим по-силна стопанска система ".

Според изявления в медиите Хънт се пробва да ореже милиарди лири от проектите за обществени разноски, с цел да финансира предизборните данъчни облекчения, при представянето на пролетния бюджет на 6 март.

Само през декември английската стопанска система е била надолу с 0,1 на 100 на месечна база през декември, след растеж с 0,2 на 100 през ноември, прибавят от ONS. Проучването на Ройтерс предполагаше малко по-голям спад – с 0,2 на 100. На годишна база през декември Брутният вътрешен продукт на страната е бил без смяна по отношение на предходния месец.

Производствените браншове, строителството и търговията на едро са се влошили най-рязко и са съдействали с най-вече за намаляването на Брутният вътрешен продукт.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР