Икономиката на САЩ е един голям фалшификат. Цялата тази фиктивна

...
Икономиката на САЩ е един голям фалшификат. Цялата тази фиктивна
Коментари Харесай

Сергей Глазев: Правилен анализ на САЩ

Икономиката на Съединени американски щати е един огромен фалшификат. Цялата тази фиктивна корпоративна власт се дължи на два съставния елемент - евтина и неограничена ликвидност от количествено облекчение и фискални тласъци, които се показват в рекордно ниска данъчна тежест:

- В Съединени американски щати за обществените нефинансови компании се понижават всички налози, които могат единствено да бъдат понижени.

- Като се вземе поради данъкът върху приходите, страната субсидира предприятията минимум 4,5% от маржа през 2022 година спрямо нормата през 2000-2019 година

- Настоящата чиста данъчна тежест е на исторически ниска стойност.

- Корпоративният дълг в облигации се е удвоил от 2008 година насам, до момента в който дългът в заеми се е нараснал с 30% — съвсем цялото нарастване на дълговата тежест е генерирано от дял и дълг за назад изкупуване.

- Емисията на корпоративни облигации в подобен размер се дължи напълно на политиката на Федералния запас и лесните спекулативни пари. Бизнесът вземаше заеми при съвсем нулеви лихви по траектория на неограничена ликвидност

. Американският бизнес форсира капитализацията посредством назад изкупуване и дивиденти, с цел да сътвори илюзията за триумф. Ресурсът за противоположното изкупуване бяха задължения в облигации.

- С сходни цели Федералният запас, посредством първоначални дилъри и свързани капиталови фондове, наду фондовия пазар, а ликвидността от количественото облекчение се трансформира в запас.

- Нетната облага на американските обществени нефинансови компании понижава през последните 10 години от 8,8% през третото тримесечие на 2010 година до 5% до третото тримесечие на 2021 година

- Ако данъчната тежест се докара до междинните стойности от 2000-2019 година, от 2020 година американският бизнес показва чудовищна неефективност, като е на ръба на загубите - в никакъв случай не е било толкоз зле!

- Цялата американска корпоративна власт от 2020 година насам е противоположен неприличен фалшификат, воден от фискални тласъци посредством рекордно ниски налози и парични тласъци, които разрешават на бизнеса да взема заеми при нулеви лихви за неопределен срок.

- Истинската стопанска система на Съединени американски щати има негативна доходност и се основава на тласъци и допинг.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР