Икономиката на Китай нарасна с 5,2 процента през 2023 г.,

...
Икономиката на Китай нарасна с 5,2 процента през 2023 г.,
Коментари Харесай

Китай отбелязва бавен растеж на БВП през 2023 г., населението отново намалява

Икономиката на Китай набъбна с 5,2 % през 2023 година, постигайки формалната цел на държавното управление, само че опасенията по отношение на импулса на напредък остават на фона на продължителна имотна рецесия, постепенно потребителско и бизнес доверие, и слаб световен напредък.

Националното статистическо бюро на Китай заяви, че брутният вътрешен артикул (БВП) във втората по величина стопанска система в света също е повишен с 5,2 % през последните три месеца на 2023 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Кан И, ръководителят на бюрото, сподели, че разширението е било „ мъчно извоювано “ и предизвести, че стопанската система е изправена пред комплицирана външна среда и незадоволително търсене към 2024 година

През 2022 година стопанската система на Китай набъбна единствено с 3 % вследствие на продължителните регулации за COVID-19, свързани с политиката й за нулева COVID-19.

След премахването на ограниченията в края на 2022 година Пекин си сложи цел за напредък от „ към пет % “ за предходната година.

След...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР