Икономическото въздействие на войната и новите източници на инвестиции за

...
Икономическото въздействие на войната и новите източници на инвестиции за
Коментари Харесай

Състояние на Съюза: Военна икономика и хуманитарна помощ

Икономическото влияние на войната и новите източници на вложения за защитата бяха в основата на срещата на върха на Европейски Съюз тази седмица в Брюксел.

В допълнение към човешкото страдалчество, което в никакъв случай не може да бъде преброено, войната в действителност е и въпрос на финансов потенциал.

От началото на пълномащабната инвазия на Русия малко преди повече от две години Европейски Съюз и неговите държави-членки поддържаха Украйна с съвсем 88 милиарда евро, съгласно данни от Европейската комисия, оповестени предишния януари.

Но Европейски Съюз също реши да влага повече в своите защитителен потенциал. Някои страни оферират издаване на общ дълг, други се застъпват за потребление на непредвидени облаги от обездвижени руски активи.

Срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел тази седмица се въртеше доста към това по какъв начин да се получат нужните запаси.

„ Наистина има мощна поддръжка за потребление на непредвидени облаги от имобилизирани активи за военни цели на Украйна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР