Икономическият съвет е на практика един граждански съвет, защото в

...
Икономическият съвет е на практика един граждански съвет, защото в
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Необходим е анализ дали мерките дават резултат

Икономическият съвет е на процедура един цивилен съвет, тъй като в него са показани всички групи служащи и работодатели през синдикатите, има и групи на гражданското общество в областта на екологията и земеделието. Това сподели пред БНР Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански връзки от Университета за, ръководител на Икономическия и обществен съвет за ролята на новосъздадения държавен орган в помощ на засегнатите бизнеси.

„ Когато приказваме за икономическите ограничения, за възобновяване на икономическия живот и приходите на хората – проектът на страната ще е много по-дълъг. И тук е мястото на Икономическия съвет – гражданския надзор върху това, което престои да се направи. Информацията ще се дава на жителите ", разяснява тя.

И добави, че последната година ограниченията се трансформират, за коете належащо да се направи един разбор по какъв начин те работят.

"В разбора би трябвало да забележим и дали ограниченията доближават бързо при хората. От тук насетне е добре да мислим за цифровизация – това е един от проблемите в стопанската система – това е основен миг – до каква степен хората имат цифрови умения, различен основен миг е ориста на младежите.Те би трябвало по-активно да се включват в локалния бизнес с помоща на страната ", счита Русинова.

"Друга наша цел е отбрана на европейските средства, да има и по-силно присъединяване на Съвета, когато се създават националните позиции по разнообразни европейски регламенти - още повече, че предстоят договарянията по единната минимална работна заплата, договарянията по финансовия пакет за прехода към зелена стопанска система ", добави Русинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР