Икономическият и социален съвет на Република България излезе с официална

...
Икономическият и социален съвет на Република България излезе с официална
Коментари Харесай

Икономическият и социален съвет с официална декларация за Шенген

Икономическият и обществен съвет на Република България излезе с публична декларация по отношение на присъединението на Република България към Шенгенското пространство. Ето какво гласи тя:
Още по темата
" Икономическият и обществен съвет на Република България (ИСС), като припомня доказаната неведнъж позиция на Съвета на Европейския съюз, Европейската комисия и Европейския парламент, че страната е изпълнила критериите за присъединение към Шенгенското пространство още през 2011 година, приканва Съветът на Европейския съюз (Правосъдие и вътрешни работи) на своето съвещание на 8 и 9 декември 2022 година да одобри решение за цялостно използване на наредбите на правото от Шенген във връзка с Република България.

Според ИСС, изгодите от участието на България в Шенген са безспорни. Липсата на гранични инспекции ще улесни свободното придвижване на хора и капитали, което е причина за по-бързото възобновяване от сегашната икономическа и обществена рецесия, както и до по-бърз и резистентен стопански растеж.

Спирането на страната ни по пътя към зоната за свободно пътешестване ще навреди освен на българската, само че и на европейската стопанска система. ИСС показва безапелационна позиция, че не може да се слагат нови условия към която и да било страна членка на Европейски Съюз от друга такава, които не почиват на общи решения на Европейски Съюз. Икономическият и обществен съвет на Република България се обръща към Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) и всички стопански и обществени препоръки на държавите-членки на Европейски Съюз и сродни институции с апел да поддържат присъединението на България към Шенгенското пространство, с което ще утвърдят правилата на пълноправие и недискриминация в Европейския съюз. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР