Икономическите санкции, наложени от САЩ, струват на Куба 5,57 млрд.

...
Икономическите санкции, наложени от САЩ, струват на Куба 5,57 млрд.
Коментари Харесай

Американските икономически санкции струват 6 млрд. долара годишно на Куба

Икономическите наказания, наложени от Съединени американски щати, костват на Куба 5,57 милиарда $ за година, разгласи нощес по държавната телевизия кубинският външен министър Бруно Родригес Париля, представен от ДПА.

Сумата е изгубена сред април 2019 година и март 2020 година и това е най-голямата годишна загуба досега, сподели Родригес, базирайки се на най-новия отчет за икономическото влияние на американската обсада.

Щетите за кубинската стопанска система са с 1,23 милиарда $ по-големи по отношение на предходния едногодишен интервал.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се опита да преобърне политиката за отваряне на връзките с комунистическа Куба, прилагана при някогашния президент Барак Обама.

Администрацията на Тръмп наложи поредност от наказания, с цел да окаже напън върху острова да спре да поддържа венецуелския президент Николас Мадуро, който държавното управление на Съединени американски щати желае да в профил от служба, напомня ДПА.

Съединени американски щати постановиха ограничавания на жителите си, пътуващи до Куба, и дефинираха горна граница от 1000 $ на тримесечие, която лица в Съединени американски щати имат право да изпращат на членове на фамилията си в Куба.

Много кубинци в заточение живеят в американския щат Флорида, което евентуално ще се отрази на президентските избори през ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР