Икономическите показатели свидетелстват за стабилен растеж, здравословнно вътрешно потребление и

...
Икономическите показатели свидетелстват за стабилен растеж, здравословнно вътрешно потребление и
Коментари Харесай

Испанската икономика процъфтява

Икономическите индикатори свидетелстват за постоянен напредък, здравословнно вътрешно ползване и мощен капиталов климат, написа Euronews, отбелязвайки че икономическия ритъм в Испания е „ дръпнал ” доста по-напред от индикаторите на други огромни страни в еврозоната.

Рязко е намаляла безработицата. През февруари 2024 година продажбите на дребно са скочили с 1,9% на годишна база, продължавайки непрекъснатата наклонност от последните 15 години. Въпреки това, равнището на инфлация към момента е над предпандемичните равнища, свивайки се до 3.3%, като се изключи нестабилни браншове като храни и сила.

През март Индексът IBEX 35, включващ 35-те най-големи испански компании по пазарна капитализация, се увеличи с почти 11%, отбелязвайки четири поредни седмици на облаги и растеж, невъобразим от май 2017 година

Междувременно през 2023 година жилищата в Испания нарастнаха приблизително с 4,2%, за разлика от доста страни в еврозоната, където ценовият им растеж предходната година беше негативен като разследване от повишаващите се лихвени проценти.

Общият стопански подтик на Испания накара Moody`s...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР