ИКЕА представя новата колекция ÖMSESIDIG, посветена на празненствата, която изследва

...
ИКЕА представя новата колекция ÖMSESIDIG, посветена на празненствата, която изследва
Коментари Харесай

ИКЕА представя колекцията ÖMSESIDIG, вдъхновена от латиноамериканската култура

ИКЕА показва новата сбирка ÖMSESIDIG, отдадена на празненствата, която изследва традициите и културата на Латинска Америка благодарение на локални създатели от Мексико, Чили и Колумбия, всеки от които способства със своята пъстра позиция.

Шведската компания постоянно е подхождала с любознание към живота вкъщи в другите елементи на света. Навлизането на марката на латиноамериканския пазар му разреши да се допре до една нова образност и вероятност във връзка с дизайна. За основаването на ÖMSESIDIG, ИКЕА се свърза с локални създатели от разнообразни области като дизайн, мода, изкуство, гастрономия и архитектура. Основната концепция зад сбирката е изразена точно посредством името ÖMSESIDIG, което значи „ взаимно “ на шведски. То показва споделеното любознание сред ИКЕА и артистите да творят и да се учат едни от други.



„ Бяхме любопитни да разберем какво би се случило, в случай че разнообразни културни обичаи, занаяти и привички се преплетат с авангардната сцена на дизайна, модата, гастрономията, архитектурата и изкуството. Резултатът е една изпълнена с живот сбирка, която отпразнува разнообразните гении на нашите създатели, като всеки създател способства със своята ярка вероятност и метод към дизайна “, споделя Фрисо Виерсма, дизайнер в ИКЕА, Швеция.

Непринудено другарство в дома и отвън него

Колекцията се състои от 30 елементи, които спомагат за постигането на празнична конюнктура и леко другарство, посредством селекция от продукти, създаващи страхотна атмосфера –  без значение мястото. ÖMSESIDIG включва стъклена посуда, принадлежности за сервиране, празнични украшения, ексцентрични абажури и текстилни произведения. Сред специфичните оферти са емблематичната чанта FRAKTA, както и три разнообразни панела за тонколони SYMFONISK.

Колекцията ÖMSESIDIG цели да улови благосъстоянието на другите културни обичаи и занаяти на Латинска Америка, наблягайки както контрастите, които са толкоз разнородни, колкото популацията на района, по този начин и нещата, които ги сплотяват. Дизайните са основани на база вероятността и метода на всеки един създател. За кухненските принадлежности с извити и свободни форми Абел Каркамо Сеговия черпи ентусиазъм от куека, националния танц на Чили.



„ Докато си мислех каква история да опиша, осъзнах, че желая да подчертая ролята на танците в културата на Чили. Започнах да обмислям по какъв начин да обобщавам придвижването и ритъма на хореографията в обичайна куека, с цел да ги интегрирам в своя дизайн “, споделя Абел Каркамо Сеговия, продуктов дизайнер от Чили.

 

Смели и ярки модели

Покривката ÖMSESIDIG на Николас Риверо подухва успокоение и потиснатост  в сбирката с по-студените си палитри от цветове, въодушевени от високите планини на Андите. Приносът на Трини Гузман и Диана Ордонес е по-цветен, с текстил и украшения със смели и ярки шарки, заимствани от детските игри и пъстрата карнавална просвета.

„ Наистина обичам да употребявам цветове в цялото си изкуство, с цел да накарам хората да се почувстват по този начин, като че ли са на карнавал с мен. Цветът е силата, която всеки от нас носи на празника “, споделя Диана Ордонес, художник от Колумбия.

Приносът на Лилияна Овайе се показва в стилна табуретка, купа за сервиране във формата на лайм, както и разноцветни гарафа и чаши, предопределени да внесат живот и светлина по време на всяко събиране. Овайе черпи ентусиазъм от детството си и спомените за празненствата със фамилията.



ÖMSESIDIG е налична от началото на април в магазините на ИКЕА, както и онлайн на ikea.bg.

Повече за сбирката можете да откриете на уеб страницата на ИКЕА: https://www.ikea.bg/collections/omsesidig

 

За ИКЕА

ИКЕА предлага добре проектирано, функционално и налично, висококачествено обзавеждане на дома, създадено с грижа за хората и околната среда. Има няколко компании с разнообразни притежатели, работещи под марката ИКЕА, всички споделящи една и съща визия: да се сътвори по-добро ежедневие за доста хора. ИКЕА е учредена в Швеция през 1943 година.

Следете всичко към ИКЕА тук: Website, Фейсбук, YouTube и Instagram
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР