Игуменката на един от най-посещаваните и богати манастири в Москва

...
Игуменката на един от най-посещаваните и богати манастири в Москва
Коментари Харесай

Накараха игуменка да продаде най-милото си

Игуменката на един от най-посещаваните и богати манастири в Москва – Покровският, се разделя с най-милото си: своя първокласен мерцедес S-класа. Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил персонално е издал нареждането. Причината са изявления в съветските медии за земните благосъстояния на духовните лица, които получиха необятен отзив в съветското общество, заяви Канал 3.

Решението на патриарха звучи по този начин: „ Патриарх Кирил благослови игуменката на Покровския ставропигиален женски манастир Теофания (Мискина) да продаде намиращия се в нейно притежание автомобил Mercedes Benz S-класа. Предстоятелят на Руската черква уточни, че даренията за манастира би трябвало да се употребяват за обществени и благотворителни цели. Той също по този начин напомни на монасите, че не трябва да купуват първокласни коли, а тези, които са нужни за работата им, следва да са благосъстоятелност на манастира, а не персонални “.

По този метод патриархът удостоверява информацията, че притежател на автомобила е игуменката, а не манастирът, и че той е закупен не с персонални средства, а с дарения.

Покровският манастир е един от най-посещаваните и богати манастири. Там е ситуиран и петзвездният хотел „ Покровская “, издигнат по програмата за хотели за поклонници в Москва, чиито цени обаче са непостижими за елементарните хора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР