Играта за оцеляване в затвор Scum дебютира в Steam Early

...
Играта за оцеляване в затвор Scum дебютира в Steam Early
Коментари Харесай

Разработчик бе принуден да премахне нацистки татуировки от своята игра

Играта за оцеляване в затвор Scum дебютира в Steam Early Access единствено преди няколко дни… и много бързо притегли отрицателна вълна към себе си. Изглежда почитателите не са останали впечатлени от външния тип на героите, които превъплъщават. Затова студио Gamepires беше насила да пусне ъпдейт за играта, с която отстранява нацистки татуировки.

Благодарени на спомагателното DLC Scum Supporter Pack играчите могат да прибавят разнообразни татуировки на своите пандизчии. Някои от тях обаче, като да вземем за пример числата 14 и 88 и стоманеният кръст, постоянно се употребяват от нео-нацистки организации. Издателят Devolver Digital твърди, че е осведомен с тях и че всички татуировки са съобразени с тези, които се оферират в същинските затвори. Представител на компанията насочи нейните откровени извинения. Той показа пред Polygon, че Devolver не поддържа тази идеология или други организации, изразяващи ненавист. Използването на татуировките спомагало за реалистично отразяване на културата в пандизите, само че към този момент са отстранени от играта. Освен това издателят ще се съветва със студиото за инспекция на цялото наличие.

Разбира се, не всички геймъри останаха удовлетворени от преждевременната смяна. Някои от тях споделиха в Reddit, че биха желали татуировките да останат в Scum, защото играта споделя историите на пандизчии, не за „мечета и хипита“. Въпреки всичко обидното наличие надали ще бъде върнато назад в Scum.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР