Играх с три поколения състезатели и го оценявам.“ Това сподели Григор

...
Играх с три поколения състезатели и го оценявам.“
Това сподели Григор
Коментари Харесай

Григор Димитров: Опитът помага

„ Играх с три генерации състезатели и го правя оценка. “

Това показа Григор Димитров преди.

Българската звезда в тениса направи тренировки със Себастиан Корда и Алекс де Минор.

„ Има какво да научиш от всеки състезател, без значение дали е доста по-млад, или по-възрастен. Аз съм към този момент от по-възрастните, само че имам доста опит, работил съм доста и мога да го употребявам, когато нуждая се “, съобщи Гришо.

„ Прекрасно е да бъда още веднъж тук, освен на тревата, само че и на познато място. Винаги ми харесва да съм тук, любувам се на атмосферата, на “Уимбълдън ”, на кортовете, на всичко в близост. Играл съм толкоз доста мачове, които можеха да завършат по различен метод. Играх със Стан (Вавринка) няколко пъти при започване на шампионата, с Роджър, с Новак. Губил съм мачове, които не е трябвало да изгубвам, само че постоянно ми е било забавно на корта. Не е нужно да се връщам прекомерно постоянно в предишното, всяка година е друга. Докато тялото ми се усеща добре, до момента в който съм оптимистично надъхан, всичко може да се случи. Трябва да намериш салдото сред оптимизъм и успокоение. Всичко може да се случи - да отпаднеш в първия кръг или да спечелиш вманиачен мач в пет сета. Просто желая да бъда оптимално добре квалифициран за това, което ми следва. Тази година изиграх първия си край от 5 години. В момента сякаш стартирам отначало, а съм към този момент 14 години в професионалната верига ”, добави Димитров.

Утре той би трябвало да изиграе първия си мач против дебютанта от квалификациите Шо Шимабукуро (Яп).

В последните си четири участия в този шампионат от “Големият шлем ” Григор има единствено една победа - против испанския деец Фернандо Вердаско през 2021 година
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР