Играете ли видеоигри? Преди убедено да отговорите, че не ви

...
Играете ли видеоигри? Преди убедено да отговорите, че не ви
Коментари Харесай

Играете ли видеоигри? Ново проучване изследва гейминг навиците на обществото

Играете ли видеоигри? Преди уверено да отговорите, че не ви е табиет, ви каним да помислите. За видеоигри не се смятат единствено влиятелните заглавия на супер-мощните конзоли и компютри, само че и тези дребни приложения, които пазим в телефоните „за когато ни е скучно“. Компания за проучване на гейм промишлеността EEDAR неотдавна разгласява ново изследване, описващо тъкмо желанията на елементарния геймър. Според нея като фактор влиза и възрастта ни.
Проучването събира информация от към 5 000 американци, които са накарани да опитат избрани видеоигри в границите на един месец. Изводът е, че към 67 % от хората в Щатите постоянно играят игри. Това значи повече от двеста милиона души единствено в Америка, да не приказваме за света. Според изследването:
34 % от играещите употребяват единствено мобилни устройства;59 % употребяват мобилни устройства, както и личен компютър или конзола;27 % употребяват смарт телефон, районен съд и конзола;За пристрастеността си геймърите харчат приблизително към $28 за едно тримесечие ($55 за половин година);Те прекарват към 12 часа седмично в компанията на видеозаглавия.
След това компанията разпределя хората, играещи видеоигри, на шест разнообразни обществени групи:
Супер геймъри (13%) – вманиачени по видеоигрите, прекарват огромна част от времето си с тях;„Конзолни войни“ (14%) – те избират мултиплеър екшън заглавията и/ли постоянно играят с приятели;Преходни геймъри (11%) – хора, прекарвали доста време играейки видеоигри като дребни. Сега като възрастни те желаят да вместят своето наслаждение в ежедневния живот;Търсачи на „лесни преживявания“ (17%) – най-вече по-млади хора, които играят „каквото им попадне“, по-често мобилни заглавия;Ежедневно занимаващи се (19%) – представители на по-възрастната част от популацията, играят обществени и леки (casual) игри;Случайни геймъри (26%) от време на време се стопират на мобилни игри.
Проучването разкрива, че и към 70% от играещите видеоигри гледат медия онлайн, най-вече търсейки препоръки и решения за това, на което играят. Едва 4% пускат стриймове в интернет по какъв начин играят. 33% настояват, че са купили или играли игра, откакто са видели други да я играят онлайн. 26% от всички са били удовлетворени единствено да гледат онлайн други геймъри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР