Игор Гиркин, известен ултранационалист, който в момента се намира зад

...
Игор Гиркин, известен ултранационалист, който в момента се намира зад
Коментари Харесай

Руски националист се кандидатира за президент от затвора

Игор Гиркин, прочут ултранационалист, който сега се намира зад решетките в очакване на дело по обвинявания в пудбуждане на екстремизъм, разгласи, че се кандидатира за президент на изборите следващата година. Той направи това в послание, изчетено от негово име, заяви онлайн новинарският канал СОТА, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В обява в обществената мрежа Телеграм СОТА помества видеозапис от конференция на Олег Нелзин, който малкия екран назова като съпредседател на организация на име " Руско придвижване в поддръжка на Игор Стрелков ". На видеото Нелзин изчита писмо от името на Гиркин.

В документа се дават инструкции на последователите на Гиркин да основат щаб и да стартират да събират подписи в поддръжка на кандидатурата му, означи СОТА.

През август Гиркин сподели, още веднъж от пандиза, че би бил по-добър президент от Владимир Путин, който той дефинира като " прекомерно общителен ". Тогава изявлението му беше признато с подигравка, а явяването му на изборите се счита за малко евентуално.

На Запад Гиркин, който през август загуби обжалване на задържането си в следствен арест, е най-известен със задочното си наказание от нидерландски съд за ролята си в свалянето на малайзийски пътнически аероплан над Източна Украйна през 2014 година

Говорителят на Кремъл Димитрий Песков съобщи по-рано, че Путин се радва на невиждана поддръжка и че ще завоюва с огромно болшинство, в случай че се кандидатира още веднъж за президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР