Ига Швьонтек се раздели с мечтата си да осъществи нов

...
Ига Швьонтек се раздели с мечтата си да осъществи нов
Коментари Харесай

Няма да има Слънчев дубъл: Александрова разгроми световната №1 Швьонтек в Маями!

Ига Швьонтек се раздели с фантазията си да реализира нов " Слънчев дубъл ", откакто към този момент беше постигала това през 2022-ра година. Световната номер едно изигра един от най-слабите си мачове през последните години и беше тотално надиграна от рускинята Екатерина Александрова, която я победи с рутинното 6:4 6:2. Това беше първи успех за Александрова над лидерка в международната класация и общо втори над Швьонтек, като по този начин тя още веднъж намира място на 1/4-финалите в Маями, откакто го стори и през предишния сезон, а там я чака борба с локалната фаворитка Джесика Пегула.

14-ата сложена реализира пробив още в първия гейм и въпреки Швьонтек да затрудняваше съществено своята съперничка от ретур, то рускинята не спираше да се бори и измъкваше всеки един по-оспорван гейм. Постепенно Александрова откри страховит темп от сервис линията и правеше значително асове, което я улесняваше в задачата да печели нейните подавания и някогашната шампионка трябваше да преглътне загубата на откриващия сет.

Швьонтек стартира положително втората част, печелейки откриващото си подаване, но оттова насетне беше безусловно безпомоща пред нападателната игра на своята въодушевена съперничка, която влезе в серия от пет поредно извоювани гейма и доста скоро можеше да отпразнува своята най-голяма победа в кариерата!

Ekaterina Alexandrova d. Iga Swiatek 6-4 6-2

A flawless match against the world #1

That’s not something you see every day

Drova is always 1 of the most dangerous players in any draw

✅1st win over a world #1
✅Back to back Miami QF

When she’s on, she’s unplayable.
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР