Ига Швьонтек ликува с първа титла от тенис турнира в

...
Ига Швьонтек ликува с първа титла от тенис турнира в
Коментари Харесай

Швьонтек повали Сабаленка в епичен трилър за първа титла в Мадрид

Ига Швьонтек ликува с първа купа от тенис шампионата в Мадрид, откакто на финала в испанската столица удари шампионката от предходната година Арина Сабаленка в същинска класика със 7-5, 4-6, 7-6 (7) за близо три часа и 15 минути маратонска борба.


Двубоят сред двете първите две в международната класация при дамите стартира с разменени пробиви, преди полякинята да нанесе съдбоносен удар в 11-ия гейм. Тя осъществя втори брейк и по-късно сервира сполучливо за задатък в резултата. Във втората част двукратната носителка на трофея от Беларус на два пъти губеше преимущество от пробив, преди да не сбърка при третия си брейк в сета. В решителната трета част Швьонтек сподели огромен темперамент, откакто изостана с пробив, а по-късно трябваше да избавя и два мачбола при 5-6 в интерес на съперничката. В тайбрека международната номер 1 отрази още един мачбол за Сабаленка, преди да победи при втората си опция за затваряне на сета и мача.

Швьонтек завоюва седми мач от 10 изиграни със Сабаленка, вдигайки трофея от Мадрид за първи път в кариерата си. Миналата година тя отстъпи на беларускинята в три сета. За полската тенисистка това е юбилейна 20-а купа в кариерата, а впечатляващото е, че тя стига до тази кота от 24 финала. Швьонтек завоюва трети трофей от началото на годината след триумфите в Доха и Индиан Уелс.

Сабаленка остава с 14 трофеи, само че и 13 изгубени финала. По-рано през годината, втората в света стана шампионка на Аустрелиън Оупън за повторно в кариерата, само че и загуби финала в Бризбън от Елена Рибакина. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР