Ига Швьонтек достигна четвъртфиналите на Уимбълдън за първи път в

...
Ига Швьонтек достигна четвъртфиналите на Уимбълдън за първи път в
Коментари Харесай

Швьонтек оцеля в маратона с Бенчич за 1/4-финал със Свитолина

Ига Швьонтек доближи четвъртфиналите на Уимбълдън за първи път в кариерата си, откакто пречупи съпротивата на Белинда Бенчич след същински трилър с 6-7 (4), 7-6 (2), 6-3. Срещата продължи над три часа.


Световната номер 1 имаше огромни компликации против олимпийската шампионка, само че в последна сметка се оправи с предизвикването. В откриващия сет полякинята бе тази, която имаше точки за пробив – тя пропусна цели шест благоприятни условия, две от които бяха с цената на сетболи при 5-4 в нейна изгода. Стигна се до тайбрек, в който Бенчич дръпна с 6-1 точки и, макар че опропасти три следващи шанса за затваряне на сета, завоюва със 7-4. Швьонтек реагира като ужилена и проби швейцарката на старта на втората част, само че загуби преимуществото си в шестия гейм. При 6-5 в своя изгода и сервис на съперничката, Бенчич имаше два мачбола, само че лидерката в схемата се избави. В тайбрека двете си размениха функциите и Швьонтек победи със 7-2 точки. Решителният миг в третия финален сет пристигна в четвъртия гейм, когато международната номер 1 направи пробив за 3-1. В предходния си сервис гейм тя отрази точка за пробив пред Бенчич и след реализирането на брейка, не изпусна самодейността до края на мача.

Швьонтек направи три уинъра повече от съперничката и девет непредизвикани неточности по-малко. Олимпийската шампионка осъществя четири аса, само че и приключи с цели 11 двойни неточности. В последна сметка, един пробив повече за полската тенисистка раздели двете и обезпечи на Ига място в последните осем.

Там тя ще се изправи против украинката Елина Свитолина. 76-та в международната класация, която се завърна неотдавна в тура след майчинство, обърна на собствен ред Виктория Азаренка в различен страховит женски мач с 2-6, 6-4, 7-6 (11-9). Двубоят вървеше отлично за представителката на Беларус, която взе изрично първия сет и водеше с пробив във втория, само че Свитолина откри сили първо да изравни резултата, а по-късно да завоюва и трагичния тайбрек на третата част, в който изоставаше с 4-7 точки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР