Идването на власт на представителя на Демократическата партия в САЩ

...
Идването на власт на представителя на Демократическата партия в САЩ
Коментари Харесай

Кои автомобилни производители печелят от победата на Байдън

Идването на власт на представителя на Демократическата партия в Съединени американски щати ще окаже голямо въздействие и върху международната автомобилна промишленост. Още в предизборната си стратегия Джо Байдън заложи на сериозен подтик на развиването на електрическите автомобили, като концепцията му е пазарът да бъдат разнороден с излизането на от ден на ден нови модели.
Новият президент още в средата на септември тази година разкритикува тогавашния държавен глава Доналд Тръмп за бездействието му за отбраната на страната от промените в климата, като назова дейностите му " изумителни " и му предложи да се вслуша в мненията на учените.
 Първите стъпки на 46-тия президент на Съединени американски щати: Какъв е проектът на Джо Байдън Първите стъпки на 46-тия президент на Съединени американски щати: Какъв е проектът на Джо Байдън
Избраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще трансформира битката с пандемията с ковид в собствен главен приоритет след успеха си над Дона...
Самият Тръмп още преди 4 годи основна оряза програмата на предшественика си Барак Обама, която беше ориентирана към развиването на " зелена " сила и понижаване на нездравословните излъчвания. Сега Байдън има желание да се върне към тази стратегия, като даде обещание да влага в нея 2 трилиона $ през идващите 4 години. Тези пари ще бъдат изхарчени за планове в региона на " чистата " енергетика и главно за отвод от моторите с вътрешно горене и прекосяване към електрически автомобили.
Байдън счита да върне програмата за дотации на тези, които си купуват нови коли. Тя предвижа съществени отстъпки при връщането на остаряла кола с мотор с вътрешно горене и надлежно придобиването на екологично транспортно средство. Планът планува през идващите 10 години да бъдат сменени 63 млн. автомобила, които в този момент се движат по пътищата на Съединени американски щати. Инициативата се поддържа от управляващите в Калифорния и Ню Джърси, които плануват цялостна възбрана на общоприетите коли до 10-15 години.
От идването на власт на Байдън ще завоюва най-вече Tesla, защото тя е и най-големият производител на електрически автомобили. Непосредствено преди изборите и от Volkswagen оповестиха, че за компания е по-добре да завоюва претендентът на демократите, така той залага на електрическо бъдеще. А Volkswagen планува съществено нахлуване на пазара на екологично чисти коли в Щатите.
Победата на Байдън ще докара и до съществено нарастване на броя на зарядните станции за електрически автомобили в Съединени американски щати, като се чака техният брой от 27 000 в този момент да бъде повишен на 550 000. Освен това, новият президент ще може да инициира възобновяването на договарянията за Трансатлантическа търговия, които бяха прекъснати от Тръмп. И в които вземат участие водещи европейски автомобилни производители като Volkswagen и Daimler.
 Макрон разгласи проект на стойност 8 милиарда евро за финансиране на автомобилния бранш на фона на пандемията Макрон разгласи проект на стойност 8 милиарда евро за финансиране на автомобилния бранш на фона на пандемията
Френският президент Еманюел Макрон разгласи проект на стойност 8 милиарда евро, посредством който да бъде възобновена автомобилната промишленост на стра...
Освен това, BMW, Audi и Mercedes-Benz построиха нови фабрики в прилежащо Мексико, с цел да могат да вкарват коли в Съединени американски щати без мита, печелейки от евтината работна ръка. Доналд Тръмп обаче попречи на техните проекти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР