Идването на американски войски в България отново е на дневен

...
Идването на американски войски в България отново е на дневен
Коментари Харесай

НАТО с решение за източния фланг. Идват ли американските войници?

Идването на американски войски в България още веднъж е на дневен ред. С оглед на разполагането на съветски войски на границата с Украйна, НАТО инициира разширение на наличието си на източния фланг на алианса. Това съобщи ДПА, като се базира на източници от Пакта. Информацията към този момент бе публикувана от немските медии.

Позовавайки се на няколко източника, ДПА разгласи, че 30-те държави-членки са приели съответното предложение от военните. Плановете са ориентирани към разполагане на многонационални бойни войски в страни от НАТО югозападно от Украйна, като Румъния.

Досега по този начин наречените бойни групи са съществували единствено в балтийските страни Естония, Литва и Латвия, както и в Полша, напомня медията.

Очаква се решението да бъде взето на съвещанието на военните министри на страните-членки на НАТО на 16 февруари в централата на Алианса в Брюксел, добавя ДПА.

Според немската осведомителна организация в България, Румъния и Словакия ще бъдат изпратени военни от Съединени американски щати и Франция. " Въпросните ограничения са реакция на агресивното държание на Русия ", добавя ДПА.

Ден преди основното съвещание на НАТО, на 15 февруари, у нас президентът Румен Радев събира  Консултативния съвет па национална сигурност. Темата на съвещанието е „ Рискове и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР