Идва решителната седмица, втората от царстването на Омикрона. В нея

...
Идва решителната седмица, втората от царстването на Омикрона. В нея
Коментари Харесай

Витанов каза кога е пикът на Омикрон

Идва решителната седмица, втората от царстването на Омикрона. В нея той би трябвало да доближи пика си. Трябва, само че е спънат добре, както виждате. Не имах вяра, че контролът на хаоса може да работи така добре в наши условия, само че ето на, оправяме се доста добре. Както писах в събота: Кой споделя, че българският народ не може. Може, може.

Това написа във фейсбук математикът проф. Николай Витанов. 

" Полека наближава времето на трите пречупвания на вълната - изкривяване на растежа на броя на новите случаи, изкривяване на растежа на заетите кревати в лечебните заведения и най-после - изкривяване на високата смъртност. Насочваме се към изкривяване номер 1. Както знаете, според изчисленията ми още от ноември, през тази седмица Омикронът би трябвало да покаже какво може. Да забележим пиковите стойности на вълната. Пусната му е много кръв, чака се да се препъне ", написа още той.

" Честно да ви кажа, като върших сметките тогава, не знаех, че ще съм по-тясно зает с битката с тази вълна. Получава се малко такова - Витанов се бори против личната си прогноза. В смисъл, в случай че спъването и стартирането на кръв е било задоволително дейно, може и да не стигнем до 15 000 нови регистрирани случая дневно, както е в прогнозата. Да забележим. Базовото репродуктивно число е 1.08 - много под 1.3. Обхватът на болестта към момента пораства, само че виждате, крета, не хвърчи. Кръвта на вируса изтича, има мощни индикации, че идва пречупването на тренда на увеличение на броя на новите случаи. Да забележим ", добавя математикът.

Вижте и целия разбор на проф. Витанов:

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР