Идва пандемията на неваксинираните, смята съветникът на здравния министър -

...
Идва пандемията на неваксинираните, смята съветникът на здравния министър -
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: През септември ще има бум на желаещи да се ваксинират, но ще е късно

Идва пандемията на неимунизираните, счита съветникът на здравния министър - професор Мира Кожухарова. В изявление за NOVA тя съобщи, че през септември ще има взрив на искащи да се ваксинират българи, само че ще е късно за създаване на постоянен имунитет.

И все още страната ни е на последно място в Европа и на едно от последните места в света по брой имунизирани с две дози - малко над 16%. Заради бързото разпространяване на " Делта " разновидността по света обаче у нас към този момент се следи равномерен растеж на искащите да се имунизират. Това регистрират в един от най-големите пунктове за имунизации в столицата. Все повече родители също пожелават ваксина за децата си над 12 години.

Броят на имунизираните ще скочи, когато има внезапен скок в новите случаи на инфектирани, счита епидемиологът проф. Кожухарова.

„ В момента у нас епидемиологичната конюнктура е доста спокойна и може би това има отрицателно въздействие върху нас, българите. Моята прогноза е, че през месец септември ще има опашки за ваксинация”, счита тя.

„ Министър Кацаров продължава да разчита на здравия разсъдък на българите. Вече задоволително доста се изговори по тази тематика – просто, сякаш в този момент е по-скоро моментът всеки да седне и да си намерения самичък за себе си”, сподели още проф. Кожухарова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР