Идва момент да се замислим каква беше годината, която изпращаме.

...
Идва момент да се замислим каква беше годината, която изпращаме.
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Щом вие ме гледате и аз мога да ви кажа това

Идва миг да се замислим каква беше годината, която изпращаме. Това, което желая да ви пожелая, е в спомените ви тя да остане единствено с хубавото. Да се сещате за нея като една добра година, в която преминахме през всички тествания, с които ни сблъска ориста.

Щом вие ме гледате и аз мога да ви кажа това – 2018 година беше добра година. 

Когато Леонардо да Винчи рисувал „ Тайната вечеря ” – картина, която в никакъв случай не е била в частна сбирка, той въплатил в нея концепцията за положителното и злото, които са присъщи за човешката природа и непрекъснато водят борба във всеки от нас като верността и измяната. 

Каквото и да се случва в света и в живота ни, борбата сред положителното и злото е безконечна. Да си пожелаем да побеждаваме с положително, а когато злото стартира да взима превес, да го осъзнаваме бързо и да не се предаваме. 

Храмът „ Рождество ” във Витлеем е особено място. Според Константин там била пещерата, в която се ражда Исус Христос. Към 1851 година е под контрола на Османската империя, Наполеон III желае френски надзор, а руснаците изпращат войска към Дунава. Сребърната звезда, която отбелязва мястото на рождеството е открадната, стартира Кримската война. След по-малко от 25 години балканските нации стартират да отхвърлят османския надзор. Мястото, където през днешния ден е Витлеем, е знак и на смирението, и на разделянето, толкоз универсално за човешката природа. 

Сребърната звезда има четиринайсет лъча, които отбелязват всички вероятни направления пред хората.

В британския пък за „ вести ” думата е редуциране. От четирите направления на света – NEWS. 

Утре 2019 година ни идва на посетители. Да си пожелаем доста религия и положителни вести. И на север, и на изток, и на запад, и на юг. Където и да сте.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР