Идва ли вълна бежанци? На тези страхове на българите отговори

...
Идва ли вълна бежанци? На тези страхове на българите отговори
Коментари Харесай

Иде ли вълна бежанци? Съветите на Николай Младенов

Идва ли вълна бежанци? На тези страхове на българите отговори интернационалният специалист по Близкия Изток Николай Младенов. Преди дни някогашният външен министър стана част от Вашингтонския институт за близкоизточна политика.

„ Не може и не би трябвало да бъдат правени съпоставения с бежанската вълна от 2015 година Много неща са разнообразни в този момент. Турция съобщи, че няма потенциал да поеме мигранти, колкото предния път. Те построяват стена на своята граница с Иран. Страховете не са основателни към този миг ”, внесе утешение Младенов. Пред Нова тв обаче той добави, че въпреки всичко е допустимо с времето обстановката да се промени.

„ Страни като България би трябвало да си дадат сметка за уроците от 2015 година Ние започнахме стратегия за създаване на ограда по границата, същото направи и Гърция. Сигурността на границата ни би трябвало да е приоритет. Хората, които я минават, би трябвало да бъдат подробно проверявани ”, добави Младенов.

Според него, с цел да се ограничи незаконният мигрантски поток, е необходим един доста добър разговор с Турция.

„ Трябва да се помогне на хората, които в действителност имат законни аргументи да търсят политическо леговище и биват преследвани. Идеалният вид би бил в Европейски Съюз да има споделена отговорност. Но споделената отговорност не е тези хора да стоят в първата страна. Диалозите и диалозите в Европа са доста значими и няма потребност да се случват истерично ”, сподели още Младенов.

„ Има опция в Афганистан да се възродят остарели или да се основат нови терористични организации. Историята демонстрира, че когато сходни обстановки се случат, доста екстремистки организации намират почва на тези места ”, сподели още някогашният външен министър.

„ На този стадий нямам проекти да се включва още веднъж в българската политика. Имам други задължения, които са отвън границите на страната. Ситуацията у нас е неприятна. Ние сме в тежка политическа рецесия. Още от първите избори видяхме разпадането на политическата система в България ”, разяснява още Младенов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР