Идва дългоочаквана новина за АМ Тракия, но тя е във

...
Идва дългоочаквана новина за АМ Тракия, но тя е във
Коментари Харесай

Революция! Министър каза бъдещето на АМ Тракия

Идва дълго чакана вест за Автомагистрала Тракия, само че тя е във времето.

„ Инициираме процедури за планиране и създаване на спомагателни платна на автомагистрала „ Тракия “.
-->
Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков в предаването „ Още от деня “ на Българска национална телевизия.

„ Капацитетът на тази автомагистрала за съществена пътна артерия от дълго време е привършен и не може да поеме трафика към морето “, акцентира министърът и добави, че по данни на наблюдателните пунктове на Агенция „ Пътна инфраструктура “ през лятото през една точка минават близо 105 хиляди транспортни средства дневно. Затова този аутобан не може да поеме трафика. Обмисля се проектирането на още едно платно в посока.

„ Нашата цел е да въведем ново начало и да планираме в точния момент. Затова работим по приемане на Национална тактика за развиване на пътната мрежа за идващите осем години и върху тригодишна капиталова стратегия, която да подсигурява, че страната ще гради в социална изгода републикански пътища “, изясни Цеков.

По думите му тогава регулярно ще влизат в употреба нови сектори в пътната мрежа, браншът ще има работа и страната ще си е свършила работата.

Ключови за екипа на Министерство на регионалното развитие цели ще бъдат построяването на стратегически  обекти, осигуряващи свързаността на България с останалите страни, стана ясно от думите на районния министър. Това са пътните връзки със прилежащите ни страни – Видин- Кулата, Русе-Маказа, автомагистралите „ Хемус “, „ Европа “ и сред Дупница и Гюешево.

„ Тези планове са в друга степен на осъществяване и не вървят с нужните темпове “, изясни Андрей Цеков, а повода е, че  години наред с тях е имало неуредици и нерешавани проблеми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР