Идната нощ над по-голямата част от страната облачността ще намалее

...
Идната нощ над по-голямата част от страната облачността ще намалее
Коментари Харесай

Синоптиците ни зарадваха с прогнозата до края на седмицата

Идната нощ над по-голямата част от страната облачността ще намалее до най-вече ясно. Ще духа слаб южен вятър. Утре ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 29° и 34°, в София към 29°.



Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 22°, 2000 метра - към 17°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните часове ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места с превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През идващите дни ще бъде най-вече слънчево, след обяд с развиване на купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще е слаб, в сряда и четвъртък от запад, в петък от юг-югозапад. Температурите ще се покачат и в петък оптималните ще са сред 34° и 39°. През почивните дни с увеличаване напразно от северозапад ще прониква студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и от запад на изток тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. Температурите ще се намалят с 5-6 градуса. В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че остават изискванията за развиване на конвективна облачност, краткотрайни следобедни превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще са към 30°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР