Идеята за среща между клиентите и земеделските производители на несъмнено

...
Идеята за среща между клиентите и земеделските производители на несъмнено
Коментари Харесай

Къде още може да намерим екологично чиста храна

Идеята за среща сред клиентите и земеделските производители на безспорно е чудесна. Но какво да вършат хората, които нямат достъп до сходни „ привилегии “? Особено в страна като нашата, в която множеството реформаторски начинания се случват главно в няколко по-големи града. Хубавото в тази ситуация е, че производителите на същинска, екологично чиста храна рядко са разположени в огромните градове. Да не кажем даже съвсем в никакъв случай. Което значи, че сигурно има и други способи, по които да си набавим по този начин обичаните сладки домати, сочни ябълки или същински билков мед.

Познати и родственици на село. Повечето от нас имат родственици по селата, които желаят, не желаят, се изхранват главно с помощта на своята лична продукция. А визитата на село, постоянно приключва с цялостна кошница с храна. По този метод хем доставяме наслада на баба и дядо, тъй като им вървим постоянно на посетители, хем съумяваме на „ напазаруваме “ всевъзможни вероятни сезонни плодове и зеленчуци, сладка, туршии и цялата гама млечни и месни артикули от домашни животни. А и роднините се хората, на които можем да имаме 100% доверие и които надали ще ни излъжат по отношение на метода на развъждане на продукцията им.

Лично аз съм направила следната сделка с моята баба – тя отглежда плодовете и зеленчуците безусловно естествено и без нездравословни „ добавки “, а аз ги одобрявам тъкмо такива, каквито се получат – без недоволства по отношение на нетърговския тип и обстоятелството, че бързо се скапват. Гледам и да й оказвам помощ когато мога въпреки всичко. За хората без баби и дядовци по селата има и други други възможности, само че пък обезпечено, от уста на уста и благодарение на сътрудници и познати, най-лесно може да извършите поръчка за домашна продукция от село.

Бабите и дядовците в и към огромните пазари. Сред цялата пасмина от знайни и незнайни прекупвачи по пазарите, се срещат и най-малко няколко сергии с почтени и скромни производители, които оферират своя лична продукция. И най-малко една дузина пенсионирани баби и дядовци, насядали по тротоарите и продаващи я ябълки от персоналната градина, я домашна ракийка, я буркан с мед. Затова, когато идващия път отидете на пазара, поогледайте се и не се стеснявайте да разпитвате продавачите по сергиите. Много елементарно и бързо ще се ориентирате в това кой е производител и кой – просто търговец. Недостатък на този източник е, че няма гаранция за това по какъв начин са отглеждани зеленчуците, плодовете и другите артикули, по тази причина още веднъж - търсете рекомендации и преценявайте добре индивида насреща.

Лично посещаване на ферми. Както казахме към този момент – земеделските производители и животновъдите, изключително тези, които държат на чистотата и качеството на продукцията си, нормално разполагат фермите си надалеч от шума и мръсния въздух на огромния град. Направете лично изследване за тези, които са непосредственост до мястото, в което живеете, и ги посетете на място. Никой няма да ви върне. Дори в противен случай – това е превъзходен метод да се запознаете персонално с фермерите, да наблюдавате и разучите от близко методите на развъждане и производството и да закупите продукцията на по-ниски цени от тези по пазарите.

Онлайн магазини. По-предприемчивите и съобразителни фермери са една стъпка напред и към този момент разполагат със свои лични онлайн магазини. Лично аз съм срещала онлайн платформи, както на зеленчукопроизводители, по този начин и тези от вида „ бакалия “, продаващи домашни сладка, сирена, виновност и куп други домашно създадени деликатеси. Има доста групи в обществените мрежи, в които се свързват производители и консуматори, потърсете такава за вашия град или друга по-голяма. В уеб страницата на българските био производители също може да се ориентирате добре. Ако самият вие сте подобен, не пропускайте да се регистрирате.

Специално проведени срещи и мини-базари. Подобни срещи нормално се провеждат от известните в последно време био магазини, от експерти по хранене и хора, ангажирани директно с разпространяването на концепциите на екологично чистото произвеждане. Често те са повече с информативна цел, само че пък са превъзходен мотив да завържете връзки с производителите и да намерите сами канали за сдобиване с тяхната продукция. Разбира се, тези събития още веднъж са привилегия на жителите на огромните градове, само че и в по-малките градове има био магазини, които оферират в специфични дни чисти храни от производител.

Хранителни кооперативи. Можем да ги назовем предходник на. Поне на територията на нашата страна. В България, зад постоянно стоят уредниците и основателите на хранкооп-а, които в един миг вземат решение да срещнат персонално членовете на кооператива и производителите, от които те вършат поръчки. Всъщност, задачата на уредниците на питателните кооперативи е да изследват пазара, да влизат в контакт с определените от тях производители и да провеждат доставката на поръчките, направени от членовете на хранкооп-а. За членовете остава само да създадат своята поръчка и по-късно да дадат противоположна връзка. От една страна се подтиква локалното произвеждане и положителното качество, от друга се улесняват клиентите, като им се дава алтернатива за онлайн поръчка и то от тествани производители. Лесно и прелестно.

Оказва се, че да се снабди човек с същинска храна надалеч не е толкоз мъчно. Да, сигурно изисква доза изпитание от наша страна, само че един път трансформирала се в табиет, сходна стъпка е сигурна инвестиция, както в здравето и положителния усет, по този начин и в бъдещето на родното произвеждане.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР