Идеята за нова Конституция показва, че чуваме хората – виждаме

...
Идеята за нова Конституция показва, че чуваме хората – виждаме
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Идеята за нова Конституция не е опит за печелене на време

Идеята за нова Конституция демонстрира, че чуваме хората – виждаме какъв е дневният ред и той е обвързван с рестарт на системата. Това съобщи пред бТВ енергийният министър Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

По думите ѝ планът за нов висш закон е единствено основа за водене на диспути.

Относно събирането на нужните 120 подписа, с цел да се допусне в Народното събрание разискването за привикване на Велико национално заседание – Петкова уточни, че зависи от консултациите с останалите парламентарно показани политически сили, които стартират през днешния ден.

„ Първо ще проведем диалози с нашите съдружни сътрудници. Така е редно. След това всяка една от парламентарно показаните политически сили е добре пристигнала за разговор. Ние сме отправили предложения към всички. В рамките на полемиката ще бъдат разисквани всички оферти “, добави Петкова.

Енергийният министър разяснява и желаната оставка на държавното управление. По думите ѝ сега на страната е нужна непоклатимост, а такава не може да се обезпечи в изискванията на безпорядък.„ Все по-често си задавам въпроса – тези хора дават ли си сметка към какво тласкат страната и има ли някой, който да поеме отговорността за това. Защото на фона на пандемията от COVID-19, икономическата рецесия, която се задава и безработицата – последното нещо, което е належащо на България е да има безпорядък и юмруци “, уточни още тя.

Петкова добави, че държавното управление е законно определено, страната е постоянна и предварителни избори не са нужни. Тя беше безапелационна, че концепцията за нова Конституция не е опит за печелене на време от страна на кабинета.

Тя разяснява и разминаването сред предстоящите и получените изравнителни сметки за парно. Енергийният министър изясни, че в края на месец октомври КЕВР ще извърши инспекция на всички топлофикационни и газорапределителни сдружения, с цел да ревизира дали има проблеми с фактурите за крайните консуматори.

„ До края на този месец хората могат да подадат тъжба, в случай че не са задоволени от отговора, могат да се извърнат и към Министерството на енергетиката, където контролните органи на министерството могат да извършат инспекция по всеки един съответен случай “, добави тя.

Относно контракта сред България и Гърция за включването на страната ни в в плана за терминал за полутечен природен газ край Александруполис, Петкова изясни, че по този него се работи от три години. Тя посочи, че на подписването на контракта в Атина са участвали двама американски посланици – на България и Гърция.

„ И дипломат Мустафа и дипломат Пайет поздравиха персонално премиера Борисов за стратегическото решение България да взе участие в този план, който има значение освен за България, само че и за целия район “, сподели Петкова и уточни, че планът е поръчител за енергийната сигурност на страната. Тя призна, че Съединени американски щати ще имат опция да доставят полутечен природен газ на този терминал, само че това допуска конкуренция и по-добри цени за България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР