Идеята с газа беше уж за диверсификация, а се оказа

...
Идеята с газа беше уж за диверсификация, а се оказа
Коментари Харесай

Идеята с газа – уж диверсификация, а се оказа създаване и помпене на газова олигархия

Идеята с газа беше сякаш за диверсификация, а се оказа основаване и помпене на газова олигархия. Така разяснява Калина Андролова последните разкрития към контракта на „ Булгаргаз “ с БОТАШ. В коментара ѝ се засягат и последните изявления на членове на Политическа партия за „ нужните промени “.

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

Цветлин Йовчев с доста положително присъединяване по bTV! Реформата в службите ще се окаже промяна с живкокоцевци, споделя Цветлин! Е то тъкмо това пепейството назовава промяна в службите. Затова на тези въобще не би трябвало да им се разрешава да разясняват службите, камо ли да осъществят промени по техен облик и сходство.

Гледайте бранша с газа и мислете за службите. Идеята с газа беше сякаш за диверсификация, а се оказа основаване и помпене на газова олигархия.

Гледайте обстоятелствата към бюджета и мислете за службите. Бюджетът взема решение политики, а не източва до дъно енергийни сдружения. Гледайте измененията в Конституцията и мислете за службите. Невежо променяха каквото им хрумне, а в този момент пищят против личните си промени, не им било добре на душите, кабинетът бил на ГЕРБ. Същото ще е и със службите, живкокоцевци ще реформират и службите съгласно настроенията на кирчовците и атанасовците. Обичам да чувам от тв приемника какво е схванал Венко Сабрутев от политическите събития. Ето в този момент, Сабрутев коментира по bTV по какъв начин всичко, което се случва е гледан филм. И единственото, което би трябвало да се направи в България, са промени в службите. Не знам кой им е споделил на пепетата, че всеки, който си поръчва пици с кристали и търси в гугъл нарушители за прокуратурата, може да приказва за служби, да дава акъли по какъв начин да се реформират и прочие

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Тотален неуспех на „ Булгаргаз “ сочат изтекли документи от контракта на българската компания с турската БОТАШ, напомня SafeNews.

Досега държавният газов снабдител „ Булгаргаз “ би трябвало да е платил жестоко над 250 млн. $ на турския газопреносен оператор БОТАШ за непокътнатия от 1 януари 2023 година потенциал за транспорт на природен газ от турски терминали за регазификация на втечненото синьо гориво до границата с България. Това сочат клаузите в 13-годишното съглашение сред двете сдружения, което разгласиха от организацията BG Elves във Facebook и Телеграм.

Kъм момента обезпечените през контракта с БОТАШ количества са едвам 2.5 млн. МВтч или под 240 млн. куб. м при общ запазен годишен потенциал от 19.418 млн. МВтч или 1.85 милиарда куб. м.

Така тотално не е реализирана упоритостта на някогашния длъжностен енергиен министър Росен Христов „ Булгаргаз “ да доставя синьо гориво освен за вътрешния пазар, само че и за Румъния и Унгария и да се трансформира във значим търговец в района.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР