Идеята на 100% държавата да финансира ВУЗ-овете изглежда като хрумване.

...
Идеята на 100% държавата да финансира ВУЗ-овете изглежда като хрумване.
Коментари Харесай

„Драги студенти, ние мислим за вас, гласувайте за нас“: Вълчев за идеята държавата да финансира ВУЗ-ове

„ Идеята на 100% страната да финансира ВУЗ-овете наподобява като скимване. Софийският университет евентуално ще излезе със своя позиция за безплатното образование. “ Това сподели  деканът на Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ Даниел Вълчев в предаването „ Тази неделя “ по bTV.

Да сме сигурни, че няма мъдро дете или юноша, който желае да учи в университет, само че не може да го направи поради таксите, сподели Денков

„ По-важното е, че не се мисли авансово и по-късно се вършат такива фойерверки. Моето персонално мнение е, че това се прави само за политически да се притегли вниманието на студентите. Логиката е напълно елементарна: „ Драги студенти, ние мислим за вас, гласувайте за нас “, което е извънредно грозно “, счита Вълчев.  

Според него предлагането на Николай Денков основава няколко казуса.

Има поправени текстове с коректор, неподписани оценки и невписани оценки в основната книга при издадени дипломи, показват от министерството

„ Защо по време на бюджетната процедура никой не сложи тази тематика. Това основава усещането, че е едно скимване. Денков не е повдигал въпроса и до момента в който беше учебен министър. Държавата ще би трябвало да компенсира висшите държавни учебни заведения. Освен това те образуват своя бюджет и от тези такси - това е единственият им източник отвън страната. Не знам дали е интелигентна концепция на 100% страната да финансира висшите образователни заведения “, сподели още Вълчев.

По думите му стипендиите са добър вид студентите да бъдат подтиквани. Според него би трябвало съвременна система за децата, които нямат опция за висше обучение, да бъдат подкрепени.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР