Идеята да реализираш туристическите си фантазии, да пътешестваш и всеки

...
Идеята да реализираш туристическите си фантазии, да пътешестваш и всеки
Коментари Харесай

Да пътешестваш из целия свят, докато живееш в собствения си дом

Идеята да реализираш туристическите си мечти, да пътешестваш и всеки ден да имаш нова панорама, като в същото време си си вкъщи към този момент е не е единствено сантиментална фантазия, а напълно действителна опция. Тази страхотна концепция става все по-популярна, заради невероятния късмет да пътешестваш, живеейки в личния си дом.

Най-известният жилищен круизен транспортен съд все още е „ Светът “ (The World), само че се чака и появяването на още по-голям и по-луксозен: „ Утопия “ (Utopia).

Светът

Този транспортен съд е много прочут и най-отдавна работещ транспортен съд с жилища. Изграден е от екип от Осло, управителен от Петер Иран и Бьорн Щорбраатен. Плава още от 2002 година и има 165 частни парцела. Това е същински високотехнологичен град в морето. На него има спа-центрове, библиотеки, кино, болница, учебно заведение, нощни клубове, фитнесзали, питейни заведения, тенис игрища, киносалони, персонални готвачи, персонални треньори, спортни зали, голф и екологична система за отпадъците.

На година „ Светът “ стопира на над 100 пристанища в 30 страни. Обикновено на пристанище престоят е сред 2 и 5 дни. Маршрутите се дефинират най-малко 2 години по-рано. Предлагат се забавни събития за визити – кинофестивала в Кан, Уимбълдън и други, а също по този начин и незабравими прекарвания – сафари, гмуркане, експедиции на север. Пътешества се до най-красивите места в света.

На него живеят първите хора, които желаят да пътешестват по света, без да напущат дома си. Средната им възраст е 65 години, само че 35% са на възраст под 50 години. Общо са 130 фамилии от 19 страни. Много от жителите с пътуващи домове са целогодишно на кораба, други идват за празниците или пък за интервал от няколко месеца и употребяват жилището си на транспортен съд като втори дом. Едностаен апартамент коства 208 000 $. Двустаен апартамент е на цена 480 000 $. Луксозните жилища костват над 10 милиона $. Има и 6-стаен апартамент, който е на на цена към 13 милиона $.  Жителите на кораба заплащат и спомагателни разноски въз основа на квадратурата на жилището си. Те са за поддържане на кораба, за прехрана на екипажа и други такси, също като в елементарните жилищни квартали.


Bali Beds for overnight sleepovers on the upper deck. Photo © Joanne Shurvell

 Photo ©The World

 Photo ©The World

 Photo ©The World

 Photo ©The World

 Photo ©The World

 Wine Vault in Portraits Restaurant. Photo © The World

 Putting green on the upper deck. Photo © Joanne Shurvell

 Rob Powell / LNP

Утопия

„ Утопия “ – по този начин се назовава другият първокласен лайнер със лични жилища. Той ще бъде два пъти по-голям от „ Светът “. Ще има 200 жилища с площ от 130 до 613 м2, а по този начин също и 16 други жилището за детегледачки и частни учители, 175-стаен хотел, казино, спа, нощен клуб, и доста други улеснения. Жилищата там са на цени сред 3,9 милиона и 30 милиона $. Към момента целевата група са богатите пенсионери и богатите „ млади пенсионери “, които може да са даже под 40 години, китайските милиардери и общо взето всички, които имат доста пари и жадност за познания, завършения и пътешестване.

Да живееш в жилище на кораба е като да имаш естествен дом, само че да се радваш на нова панорама от прозореца си всяка заран. Звучи ужасно да се събудиш и да се изненадаш от новата красива панорама, до момента в който пиеш утринното си кафе на верандата. Можеш да прекараш деня си, разхождайки се на напълно ново и непознато място, а вечерта да се върнеш вкъщи и да си приготвиш вечеря в личната си кухня. Както и да прочетеш книга от личната си библиотека. Почиваш си в личната си легло, слагаш главата на личната си възглавница и мислиш за приключенията, които ще ти донесе новото утро. Ако желаеш да задоволиш пристрастеността си за пътешествия без да се занимаваш с пакетиране и разопаковане на багажа, без досадното прекосяване през митници и без да се чудиш какво да носиш по време на пътуването, това е идеалният вид. Всичко, което може да ти потрябва е постоянно с теб.   

Повечето хора не могат да си разрешат този неповторим втори дом, само че концепцията за пътешествия в разкош из най-интересните места на света е толкоз прелестна, че нищо не може да ни попречи да си помечтаем.



Снимки: reef-rats.com, officialcruiseguru.com, utopiaresidences.com, aboardtheworld.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР