Идеите за коктейли, в чийто състав ромът е основната съставка,

...
Идеите за коктейли, в чийто състав ромът е основната съставка,
Коментари Харесай

Идеи за коктейли с ром

Идеите за коктейли, в чийто състав ромът е главната съставна част, са доста. Това разнообразие е заради многото типове ром, които съществуват.

Най-големият производител на ром в света в компанията Бакарди. Тя е учредена през 1862 година в Куба от Факундо Бакарди. На пазара се оферират разнообразни типове Бакарди - супериор бяло, черно, оро златно, ябълка, малина и други

Най-известният коктейл с ром е Дайкири.

Този фамозен коктейл се родил преди повече от 100 години край една желязна мина в Куба, която се казвала Дайкири. Била кръстена на името на близкия плаж.

Носят се разнообразни митове във връзка появяването на Дайкирито. Според една от тях инженерът Дженингс Кокс трябвало да направи нещо за пиянство в близкия бар за изморени миньори. Тъй като били небогати времена, в избата нямало нищо с изключение на ром, лимони и захар. Съществува и ягодово дайкири.

 Дайкири

От немай къде Кокс смесил всичко това, добавил лед и го предложил на останалите. Един от миньорите попитал по какъв начин се споделя тази напитка, а Кокс дигнал плещи. Тогава някой от останалите предложил името Дайкири.

Друга история пък твърди, че в измислянето на Дайкири взели участие и кубински лекари, като концепцията на напитката била да се употребява като лекарство.

Модерно да се пие Дайкири станало през 40-те години, защото през войната алкохоли като водка и уиски се намирали много мъчно, до момента в който ромът бил необятно публикуван.

Най-известният обожател на питието бил Ърнест Хемингуей.

Дайкири

 Мохито

Съставки: 50 мл бял ром, 20 мл сок от лимон, 1 чаена лъжичка захар, 4 кубчета лед

Начин на подготвяне: Съставките се слагат в шейкър. Бърка се 20-тина секунди. Сместа се излива в авансово изстудена коктейлна чаша. Ако желаете да извършите плодово Дайкири, прибавете малко ягоди, aнанас, банани, манго или различен плод по желание.

Друг извънредно известен коктейл с ром е Мохито. Въпреки че е толкоз известен, малко непрофесионалисти знаят какви съставки са нужни и по какъв начин тъкмо става приготвянето му. Болшинството считат, че Мохито е в действителност коктейл от мента. Това обаче не е по този начин.

За него са ви нужни: 250 мл газирана вода, 2 чаени лъжички кафява захар, сок от 1 зелен лимон (лайм), настъргана кора от 1 лайм, 50 мл ярък ром, 4 листенца мента, натрошен лед

Начин на подготвяне: Листенцата на ментата се късат на дребни късчета. Разтриват се ментата, настърганата кора от лайма и захарта в чашата. Добавя се ромът, сокът от лайм и се разбърква. Последни се прибавят ледът и изстудената газирана вода.

Ето още коктейли с ром.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР