Иде зима, изпълнена с неизвестни. Затова е необходимо подписването на

...
Иде зима, изпълнена с неизвестни. Затова е необходимо подписването на
Коментари Харесай

Шеф от Пирогов каза как е здравната ни система

Иде зима, изпълнена с незнайни. Затова е належащо подписването на този анекс, като се надявам цените на всички клинични пътеки да се вдигнат най-малко с 10%. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Николай Габровски - член на управата на "Пирогов " по отношение на предстоящото нарастване на цените на клиничните пътеки.

Болничната система стартира да се връща към естествения си тип, само че това е муден развой. Излязохме от една рецесия, с доста невисок пациентопоток, посочи той.

Ние към този момент сме доста по-готови за пациенти със признаци на COVID-19. Ситуацията е извънредно динамична. Много мъчно е да се изработят правила, които да са универсални. Работи се непрекъснато в тази посока, сподели проф. Габровски.

Първите срещи с вируса бяха доста тежки. Бих споделил, че ставаме все по-добри и по-спокойни в този развой. Броят на позитивните случаи зависи доста от броя на направените проби. Процентът на инфектирани от тестваните в България все още се движи сред 4 и 6%. В момента има към 30-ина души с COVID-19 в "Пирогов ", изясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР