ID.4 и ID.5 получават нова стандартна информационно-развлекателна система с по-голям

...
ID.4 и ID.5 получават нова стандартна информационно-развлекателна система с по-голям
Коментари Харесай

Ъпдейт за софтуера на Volkswagen ID.4 и ID.5

ID.4 и ID.5 получават нова общоприета информационно-развлекателна система с по-голям 12,9-инчов екран и изцяло нова конструкция на менюто.

Основните актуализации са напълно ново потомство инфоразвлекателна система и програмен продукт, което притежателите на коли ID чакат отдавна, както и нов електромотор на задния мост и по-мощни модели с двоен мотор GTX.

Започвайки с новите инфоразвлекателна система и програмен продукт, Volkswagen споделя, че софтуерът от последно потомство е доста по-бърз и предлага повече функционалности, като усъвършенства интуитивното ръководство. В допълнение, както ID.4, по този начин и ID.5 получават нова общоприета информационно-развлекателна система с по-голям екран, който към този момент е с диагонал 12,9 инча.

Според автомобилния производител информационно-развлекателната система има изцяло нова конструкция на менютата, а общоприетият Digital Cockpit и опционалният head-up екран с добавена действителност са усъвършенствани.

Както и при фейслифтирания ID.3, сензорните плъзгачи за климатика и ръководството на силата на звука към този момент са осветени. Освен това ID.4 и ID.5 от 2024 година получават нов многофункционален волан с нова логичност на ръководство.

Друга огромна смяна, направена в интериора, е новото местонахождение на селектора за избор на режим на шофиране от корпуса на Digital Cockpit към превключвателя на кормилната колона, тъкмо както в седана ID.7. Това е направено, с цел да се сътвори място за по-големия екран на инфоразвлекателната система.

И най-после, твърди се, че новият гласов помощник IDA реагира по-прецизно, в сравнение с в предишното, на естествени гласови команди и предлага нови функционалности, в това число информация за времето в облака, резултати онлайн за спортни събития или цени на фондовата борса.

По-голяма мощ и пробег за моделите ID.4 и ID.5 със 77-киловатчасова батерия

Що се отнася до задвижването, моделите ID.4 Pro и ID.5 Pro със задвижване на задните колела, оборудвани със 77-киловатчасова батерия, се снабдяват с нов електромотор на задния мост. Представен за първи път при седана ID.7, моторът развива мощ от 282 к.с. (210 киловата) и въртящ миг от 402 фунта стерлинги (545 нютонметра), което съставлява нарастване с 81 к.с. и 234 Нм.

Новият заден електромотор е инсталиран и на модела със задвижване на всички колела ID.4 Pro 4Motion, чиято систематична мощ е 282 к.с., което съставлява нарастване с 21 к.с.

В допълнение, моделите със задвижване на всички колела ID.4 GTX и ID.5 GTX усилват мощността си с 40 к.с., което прави общо 335 к.с. (250 kW). В резултат на това спринтът от 0 до 100 км/ч понижава до 5,4 секунди, а оптималната скорост остава лимитирана на 180 км/ч.

Всички модели ID.4 и ID.5, оборудвани с 77-киловатчасов акумулаторен пакет, оферират и по-дълъг пробег по WLTP – до 550 км при ID.4 Pro RWD и до 556 км при ID.5 Pro RWD.

Що се отнася до зареждането, Volkswagen ID.4 и ID.5 със задвижване на колелата се зареждат с мощ до 135 kW, до момента в който моделите със задвижване на колелата към този момент се зареждат с мощ до 175 kW. С оптималния потенциал на зареждане моделите ID.4 и ID.5 AWD могат да прибавят 110 благи пробег за към 10 минути бързо зареждане с непрекъснат ток. Базовият модел VW ID.4 Pure с 52-киловатчасова батерия към този момент се зарежда с до 115 kW вместо с досегашните 110 kW.

Говорейки за зареждане, всички модели ID.4 и ID.5 получават ново ръководство на зареждането и термичното ръководство, което подсигурява, че батерията е авансово готова, до момента в който пътува до идната спирка за бързо зареждане с непрекъснат ток.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР