И защо там летят украински военнотранспортни самолети?На 7 март шефът

...
И защо там летят украински военнотранспортни самолети?На 7 март шефът
Коментари Харесай

Защо шефът на Пентагона пристигна в Ирак?

И за какво там летят украински военнотранспортни самолети?

На 7 март шефът на Пентагона Лойд Остин посети Ирак. Пътуването съответства с 20-ата годишнина от началото на многонационалната интервенция за свалянето на Саддам Хюсеин. Оттогава Западът, воден от Съединените щати, откри надзор над някогашната районна мощ и по тази причина пътуването може да се назова инспекционно.

В иракската столица военният министър на Съединени американски щати се срещна с премиера Мохамед ал-Судани и разгласи: „ Ще продължим да работим дружно за битка с тероризма посредством световната коалиция против ИДИЛ. Освободихме над 50 000 квадратни километра от терористите и освободихме над 4,5 милиона иракчани от ужасната им хватка.

Колко стотици хиляди иракчани обаче са починали вследствие на насилствената " демократизация ", Остин не загатва. Въпреки че заради служебното си състояние няма по какъв начин да не го знае - два пъти е служил в Ирак в чин генерал-лейтенант, от февруари 2008 година до април 2009 година, а по-късно от септември до декември 2010 година

Освен Багдад, шефът на Пентагона посети и столицата на кюрдската автономност. Това към този момент се трансформира в традиция - визитата в Ербил е наложително за голямото болшинство задгранични делегации и провокира възприятие на надълбоко удовлетворение измежду кюрдското управление, защото показва, че Багдад е едно, а Ербил е напълно друго, с други проблеми, задания и цели. Тоест не е тъкмо Ирак, макар че е по съседство.

Президентът на Иракски Кюрдистан Нечирван Барзани увери, че районното държавно управление е ангажирано с проекта за реформиране на кюрдските милиции. Той направи такова изказване, говорейки на взаимна конференция с американския министър в Ербил.

По неговите думи, на последната среща е била разисквана нуждата от продължение на поддръжката на Съединени американски щати за реорганизацията на министерството на пешмергата. „ Съгласихме се, че уреждането на различията сред Ербил и Багдад ще докара до успокоение, сигурност, политическа и икономическа непоклатимост в Ирак “, акцентира ръководителят на самостоятелния район и изрази признателност на шефа на Пентагона за неговата помощ и непрекъсната поддръжка.

От своя страна Остин сподели: „ Ще останем в Ирак толкоз дълго, колкото е належащо. Тук сме по покана на иракското държавно управление, с цел да се противопоставим на Ислямска страна “. Според него, опасността от ИД към момента остава. Около 2500 американски бойци в този момент остават в Ирак и Иракски Кюрдистан, с цел да поучават и образоват иракските сили и кюрдските милиции.

Ясно е, че с изключение на формалните стройни изказвания за резултатите от срещите е имало и по-конкретни тематики за разискване. Фактът, че такива чувствителни въпроси не просто се разискват, само че по тях се вземат съответни решения и тези решения се извършват неотложно, може да се съди по полетите на украински военнотранспортни самолети в Ирак.

Така в края на февруари товарен Ан-12 беше видян в Багдад, а през март украински Ил-76 беше видян в огромната авиобаза Айн ал-Асад (провинция Анбар). Тази база беше публично предадена на иракската страна, само че там остават прочут брой американски военни, както и хранилища с муниции, съоръжение и оръжие. Според някои сведения Ил-76 е изхвърчал със 155 мм гаубици.

Напълно изключено е такива полети да се правят без знанието и единодушието на иракските управляващи. Що се отнася до товара, той, несъмнено, е благосъстоятелност на американската войска и американците, по правото на притежателя, имат право да се разпореждат с него по свое убеждение. В същото време е ясно къде ще попадне това оръжие и против кого ще бъде употребявано.

В края на краищата се знае: правото на притежателя в Съединени американски щати се пояснява доста необятно, изключително във връзка с подчинени страни, които в действителност са изгубили своя суверенитет.

Хамид Хосейни, общоприет секретар на Ирано-иракската комерсиална камара, сподели: „ По време на последното посещаване на иракския външен министър [в САЩ] беше получено позволение да се изплатят на Иран 500 милиона $. “ Според иракското външно министерство общият дълг на страната към Техеран е към 18 милиарда $, а в този момент Вашингтон е разрешил на Багдад да заплати 500 милиона $ от дълга си за импорт на ирански газ и електрическа енергия. Но можеше и да не му разрешат!

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР