И вторият вот на недоверие срещу правителството на премиера Николай

...
И вторият вот на недоверие срещу правителството на премиера Николай
Коментари Харесай

И вторият вот на недоверие към кабинета Денков не мина, ГЕРБ и ДПС не гласуваха

И вторият избор на съмнение против държавното управление на премиера Николай Денков не мина. " За " гласоподаваха 66 народни представители, " срещу " - 61. Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС не бяха в залата по време на гласуването. Малко преди този момент и след тежки диспути Народното събрание отхвърли предложението на Делян Добрев и Делян Пеевски за отнемането на дерогацията на " Лукойл ".

ГЕРБ и Движение за права и свободи демонстративно напуснаха пленарната зала секунди преди председателстващият съвещанието Росен Желязков да разгласи гласоподаване по вота на съмнение. 

Без тяхното присъединяване обаче и вторият опит за събаряне на държавното управление с министър председател акад. Николай Денков не бе сполучлив. Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " сплотиха сили във избор на съмнение на тематика национална сигурност, само че не съумяха да " счупят " болшинството макар острите престрелки сред ГЕРБ и Движение за права и свободи от една страна и ПП-ДБ от друга

66 гласоподаваха " за " вота, 61 бяха " срещу " и по този начин вотът оцеля.

Минути преди гласуването Движение за права и свободи желаеха оставките на двама министри. Те и ГЕРБ упрекват ПП-ДБ, че са заформили нова пропутинска коалиция с Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане ".

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия изиска прегласуване и отмора. И изиска ГЕРБ и Движение за права и свободи да се върнат. " Ако не подкрепяте държавното управление в случай че желаят да се разграничат - да гласоподават, не да излизат от зала! Ако в действителност не поддържат кабинета, да заповядат в зала, другояче лицемерието е ясно пред всички камери и български жители ", настоя социалистът.

" Ако нямат доверие на този " проруски и пропутински кабинет ", да дойдат да го смъкват. Иначе, с помощта на Движение за права и свободи и ГЕРБ България ще продължи да има този кабинет, още няколко седмици, най-малко до идващия избор ", съобщи Георги Свиленски.

Депутатите са в 15-минутна отмора преди прегласуването.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР