И в този час продължава запечатването на секциите в съседна

...
И в този час продължава запечатването на секциите в съседна
Коментари Харесай

Продължава запечатването на секциите в Турция

И в този час продължава запечатването на секциите в прилежаща Турция. Но втория тур там ще се гласоподава още веднъж в 126 секции. Как върви подготовката на изборния ден и по какъв начин въздейства дипломатическото напрежение сред София и Анкара на турците с български паспорти.

Въпреки късия период сред първи и втори тур на президентските избори, подготовката на секциите в Турция тече без проблеми. Отново ще бъдат 96 машините за цялата страна. В Бурса и Истанбул ще се гласоподава с по две машини в общо 29 секции. Общият брой на секциите в Бурса е 35, само че там не се чака същата изборна интензивност като предходната неделя, споделя Танер Чавуш:

" Първо, на следващия ден има огромен дуел сред два турски тима - " Галатасарай " и " Фенер Бахче ". Второ, турската лира доста се срина тези дни, и трето, чакаме дъждовно време ".

Сузан Гарип от квартал " Авджалар " в Истанбул е на друго мнение:

" Понеже тук изборната интензивност не зависи от тези изречения, които се приказват, че всички гласоподаватели гласоподават под строй, в противен случай. На предните избори времето беше хубаво, всички бяха от сутринта пред секциите, тъй че тук, персонално за мен - била съм очевидец на повече избори, по-скоро времето може да дефинира това каква ще бъде изборната интензивност ".

Всички турци с български паспорти наблюдават новините за привикването на посланици в София и Анкара и за връчването на дипломатически ноти:

" Ядосват се хората на едно, в това число и аз като живееща в Истанбул и имаща на глас за България. Ядосвам се в действителност, че тук се парадира, че има едно втълпяване на гласуване за една партия, а в действителност не е по този начин ", сподели избирателка.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР