И в същото време успя да съсипе цялата игра на

...
И в същото време успя да съсипе цялата игра на
Коментари Харесай

Путин отказа да се весели: Президентът на Русия разкри следващите ходове на украинския фронт

И в това време съумя да съсипе цялата игра на Пашинян

Най-важната „ осведомителна бомба “ от следващата програмна тирада на Владимир Путин в клуб „ Валдай “ „ избухна “ броени минути преди нейния край. Съвсем ненадейно за всички присъстващи ВВП /Владимир Владимирович Путин/ описа за евентуалната версия за гибелта на Евгений Пригожин и най-близките му съратници в самолетна злополука: детонацията на ръчна граната на борда на самолета. Но за тези, които умееха да слушат, речта на Путин беше изпълнена с значими вести още преди тази кулминационна точка.

Президентът на Руската федерация разкри идните дейности на Москва в региона на „ немирния атом “ (предвид значимостта на тематиката, намек: възобновяването на тестванията на съветските нуклеарни оръжия даже не е зад ъгъла, а много по близо). Путин се опита да разбие играта на локалния министър председател Никол Пашинян, ориентирана към отделянето на Армения от Русия. Стопанинът на Кремъл транспарантно загатна за бъдещата си тактика на украинския геополитически фронт.

Свикнал съм да виждам валдайските речи на Путин, до момента в който лежа пред тв приемника на обичания си диван. И бързам да ви рапортувам, когато „ измененията гледната си точка “ - гледайки тази обичайно доста значима тирада на ВВП от самата заседателна зала на Валдайския клуб - вашите усеща се трансформират доста. Виждате какво нормално остава зад кулисите.

На последното събитие на Валдай преди речта на президента бъдещите слушатели бяха предизвестени да се пазят от миещите мечки. Оказва се, че тези сладки животни живеят в огромни количества покрай мястото, където беше оповестена президентската тирада и обичат да се катерят в отворените прозорци. Не по-малко сюрреализъм (или символизъм?) имаше на вечерята, по време на която бъдещите събеседници на Владимир Владимирович се заредиха с сила. Сред предлаганите на него ястия беше котлет по киевски.

Първоначално речта на Путин беше планувана за два часа следобяд. Но, знаейки навика на Брутният вътрешен продукт да се приготвя изключително деликатно за такива значими събития, незабавно бях песимистичен по отношение на този период и се оказах прав. Според вътрешна информация Путин е решил още един път да пренапише - или, да го кажем по този начин, да освежи - встъпителните си думи. В резултат на това започнаха да пускат хора в залата по-близо до четири часа следобяд, а самият президент се появи пред жителите на Валдай, изтощени от мъчителното очакване, в 16:45.

Пренаписаното и освежено встъпително изказване на GDP беше изпълнено с ярки метафори: „ Готовността ни за градивно взаимоотношение беше неправилно разбрана – взета за смиреност. Но си мислехме, че сме си наши, както се споделя, все буржоа. ”

Напразно са мислили. Както демонстрираха събитията от последните седмици, Русия се оказа напълно не „ своя “ даже за водача, който в напълно близкото минало обичаше да спекулира, че Руската федерация е натурален и незаместим съдружник на арменския народ - Министър-председателят на тази страна Никол Пашинян.

Предотвратяването на геополитическото отдалечаване на Армения от Москва в този момент е една от основните задания на съветската външна политика. Путин се опита да го реши във Валдай по много необикновен, само че съгласно мен доста ефикасен метод. Всички знаем, че най-хубавият метод за отбрана е офанзивата. Но от време на време е тъкмо противоположното. Най-добрият метод за офанзива е доста спокойната и продължителна отбрана, по време на която „ сътрудникът “ даже се взема под отбрана. При това сътрудник, който по най-циничен метод се пробва да трансферира отговорността за своите неправилни сметки и неточности върху вас.

Маргарита Симонян в своя въпрос към президента съобщи, че „ всички схващат прелестно, че Пашинян беше доведен на власт, с цел да съобщи Карабах “. Но Путин не се съгласи с нея. Първо, тъй като това беше „ изборът на арменския народ “. И второ, „ Аз също не съм склонен, че Пашинян е желал да съобщи Карабах. В края на краищата, да си напомним: когато пристигна на власт, той сподели, че Карабах е част от Армения. Никой не беше казвал това преди. Защо тогава Армения въпреки всичко загуби Карабах? “

Ето за какво. Путин описа, че „ доста пъти през последните 15 години сме предложили на нашите арменски другари да създадат компромис. Какъв? Върнете петте региона към Карабах на Азербайджан, запазете единствено двата за себе си и по този начин съхранете сухопътната териториална връзка сред Армения и Карабах... ”

Путин изясни за какво съгласно него е било належащо да се откри компромис, преди да е станало прекомерно късно. „ Азербайджан пораства, стопанската система му се развива, това е страна, произвеждаща петрол и газ, там към този момент има над 10 милиона души, дано съпоставим капацитета. “

Русия от своя страна беше подготвена да извърши съответните решения в границите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да подсигурява сигурността на този естествено възникващ Лачински кулоар сред Армения и Карабах, да подсигурява сигурността на арменците, живеещи на тази територия. „ Но не, споделиха те: не, не можем да създадем това. А какво ще вършиме? Ще се сражаваме “.

Този рефрен под формата на думите на Пашинян „ ние ще се сражаваме “ се повтаряше в подробния роман на Путин за дейностите на арменския министър председател повече от един път – и всякога ставаше ясно, че в действителност ръководителят на Армения няма желание „ да се бори ”. Не знам до каква степен тази извънредно допустима искреност на Путин ще повлияе на арменското публично мнение. Но в случай че това не работи, евентуално нищо няма да работи.

Друга гореща, даже бих споделил, радиационно гореща тематика на деня. Патриархът на съветската външна политика Сергей Караганов, който през последните месеци мощно разбуни даже тези, които нормално резервират ледено успокоение, предлагайки да се трансформират правилата на потребление на нуклеарно оръжие от Русия - да спре да се възприема това потребление като безусловно табу и нагледно казано казано, за унищожаване на защитния комутатор на нуклеарните оръжия.

Знаейки моето внезапно отрицателно отношение към тази негова концепция, Сергей Караганов ми сподели преди началото на срещата с присъединяване на президента: „ Михаил Семьонович, всичките ви очаквания се сринаха! “ Не, Сергей Александрович, те не се сринаха! Въпреки че признавам: когато ви дадоха думата, сърцето ми се сви.

Но Караганов не стартира с „ лекомислената “ нуклеарна теория на Русия. „ Владимир Владимирович, аз съм един от „ ветераните “ и създателите на клуба. Близко до щастието съм в деня на неговата 20-годишнина... Старите хора, най-общо казано, нормално споделят, че " при нас беше по-добре " – само че не, при нас не беше по-добре, в този момент е по-добре, по-весело, по-интересно, по-ярко, по-цветно. “

Но Путин не можа да се съгласи с това: „ Що се отнася до „ по-весело “, коства ми се, че звучи самоуверено. За вас може да е по-весело, само че почтено казано, аз не се забавлявам доста. Но стига закачливи прелюдии към разискването на една напълно не закачлива тематика. Демонстрирайки своето надълбоко персонално почитание към Сергей Караганов („ Знам позицията ви, прочетох някои документи, вашите публикации, бележки. И разбирам възприятията ви “), Путин въпреки всичко отхвърли да „ се изкачи по стъпалата на нуклеарната ескалация “. Но „ нуклеарен сигнал “ въпреки всичко е изпратен.

Въпреки че ВВП категорично уточни, че отдръпването от Русия на ратификацията на съглашението за преустановяване на опитите с нуклеарни оръжия, което в никакъв случай не беше утвърдено в Съединените щати, е „ въпрос на депутатите от Държавната дума “, и вие, и аз разбираме от кое място духа вятърът. Могат ли „ депутатите от Държавната дума “ да подценен подобен транспарантен президентски намек?! Не, това на практика не се случва!

Задавайки на Владимир Путин своя високоспециализиран на пръв взор въпрос за отношението на Москва към вероятността Украйна да се причисли към приятелското (добре, не доста приятелско, само че, за наше страдание, би трябвало да признаем, много силно) семейство на народите на Европейския Съюз, надявах се да го насоча към по-дълбоките и общи полемики за украинската рецесия. И тук очакванията ми също се оправдаха.

Путин: „ Около четири до пет милиарда месечно по разнообразни канали - заеми, всевъзможни безплатни средства и по този начин нататък - идват в Украйна. След като спрете това, всичко ще свърши след седмица.

Същото, съгласно президента, важи и за отбранителната система: „ Представете си, на следващия ден ще спрат доставките – и ще им остава единствено седмица живот, когато боеприпасите свършат... Европейският съюз подготвен ли е да одобри такава стопанска система в своите редици? Със знамето в ръка и напред? "

Но с цел да се резервира жизнеспособността на популацията, което съгласно Путин към този момент е намаляло от началото на постсъветския интервал от 41 милиона до 19 и половина, то въпреки всичко ще би трябвало да бъде изхранвано, това „ не е елементарен въпрос. ” „ Готови ли са европейските страни да поемат такава стопанска система? - попита риторично президентът. - Нека я вземат тогава. Никога не сме били срещу – и преди изострянето на тази рецесия, не сме срещу и в този момент “.

Нека съпоставим това с отговора на ВВП на коментара на модератора на полемиката Фьодор Лукянов: „ Нашият бюджет също не е гумен. Можем ли да се оправим, за разлика от тях? Както следва от неговия отговор, съветският президент е уверен, че Русия е изцяло способна да реши този проблем: „ Засега се оправяме и имам съображение да считам, че ще се оправим и вбъдеще “. Путин сподели, че през третото тримесечие на тази година Русия е имала бюджетен остатък от над 660 милиарда рубли. И основният миг, счита президентът, е, че ние „ започнахме структурно преструктуриране на стопанската система “.

Фьодор Лукянов нямаше да бъде Фьодор Лукянов, в случай че от устните му не беше излязъл спомагателен въпрос: „ Някои съперници ще кажат, че това е милитаризация на стопанската система. Прави ли са? Путин призна, че разноските за защита и сигурност са се нараснали от три на шест %. Но имаме „ изцяло здрав бюджет и здрава стопанска система “.

Това е целият смисъл на тактиката на съветския президент. Путин има вяра, че Русия има всички шансове да надхитри Запада в борбата на безсилие. Да забележим по какъв начин ще наподобяват нещата до идващото пленарно съвещание на Валдайския клуб след година. Надявам се, че ще се случи „ при всякакво време “ (тезата, че до този миг Путин ще бъде избран отново за президент, мисля, че не се нуждае от доста доказателства).

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР