И в България днес гражданите на Руската федерация можеха да

...
И в България днес гражданите на Руската федерация можеха да
Коментари Харесай

Изборни секции в България: Руснаци гласуваха у нас за Държавната дума

И в България през днешния ден жителите на Руската федерация можеха да дадат своя глас за Държавната дума. Избирателни секции имаше на 5 места в градовете София, Русе и Варна.

От Генералното консулство на Русия в Русе чакаха гласоподаватели от 8 области от Северна България, само че да гласоподават имат право и всички съветски жители, които сега са на територията на района или на страната ни.

За съветските жители, които неотдавна са навършили пълноправие и гласоподават за първи път от консулството бяха подготвили изненада - подарък за спомен от първите им избори. Изборите протекоха при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.Това не накара хората да се откажат от правото си на избор.

" Всички сътрудници, които вземат участие в изборния развой, нашите сътрудници и гласоподавателите, наложително са с маски, употребяват дезинфектанти, на всеки гласоподавател на влизане му се мери температурата, а химикалката, с която се подписва, остава за него, за спомен от изборния ден ", съобщи Андрей Громов, общоприет консул на Генералното консулство на Русия в Русе.

Репортер: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР