И ученици от 5-6 клас получават паникатаки. Възрастовата граница пада,

...
И ученици от 5-6 клас получават паникатаки. Възрастовата граница пада,
Коментари Харесай

ШОК! И петокласници с паникатаки

И възпитаници от 5-6 клас получават паникатаки. Възрастовата граница пада, предизвести психологът Калин Гайтанджиев. Той посочи, че до неотдавна такива офанзиви са получавали възпитаници от 8-9 клас, а в този момент сходни положения се срещат и при по-малки деца. Първото, което върша в такива случаи е да приказвам с родителя, изясни експертът пред бТВ. Защото паникатака е борба сред: " би трябвало ", " мога " и " желая ", а " би трябвало " зависи от родителя. Понякога детето крие това положение, предизвести още Гайтанджиев. И предложи, когато родителят разбере за казуса да потърси консултация със експерт. Можеш да изпиташ сърцетуптене във всеки един миг, даже когато седиш на скамейка, разказа пред Нова тв положението влогърът Ванеса Виденова, която го е претърпяла. Към него се прибавя и неизразим боязън. „ Характерното за паник офанзивата е, че имаш сърцетуптене в несъответстващ миг. Както си седнал съм в този момент на пейката, мога да имам това сърцетуптене, което е доста мощно и бързо. Другото нещо е едно чувство за боязън, под паника, който не е като: „ О, мен ме е боязън от това, че  ще падне комета всеки миг върху нас ” или някакъв подобен несъизмерим боязън или някаква мисъл за боязън, а по-скоро е боязън като – участва сега нещо ужасно. Все едно  там, на една ръка разстояние има мечка, която всеки миг ще ме нападне ”, сподели Ванеса.

Сърцебиене, световъртеж, обезпокоително чувство са единствено част от признаците на паническите офанзиви.

Симптоми на инфаркт, натравяне, ковид изпитват хората с паникатака, сподели психотерапевтът Анна Тодорова. Тя изясни, че коронавирусът не е главен техен извършител, а следващото нещо за тревога, за което мозъкът се хваща.

Психологът Мадлен Алгафари, регистрира, че в нейната процедура следи нараснало равнище на тревога в последните месеци. Но не повече от това на италианците да вземем за пример. Тя показа, че има пациенти и от други страни, като тези от Италия са били с доста по-високо равнище на паника, още преди пика на болестта там. Българинът някак си по-спокойно възприема случилото се, разяснява Мадлен Алгафари. Дишането надълбоко оказва помощ, би трябвало да се отвори диафрагмата, поучават психолозите. Много значимо за лекуването обаче е да се видят аргументите за това положение, с цел да може то да бъде преодоляно, а това изисква намесата на експерт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР